În cazul în care profesorii sesizează că elevii sunt victime ale violenței, aceștia vor fi obligați să ia legătura cu părinții, sau chiar cu autoritățile în cazul în care există suspiciuni că actele de violență s-ar întâmpla în cadrul familiei.
„În urma observării unuia sau a mai multor semne de violență asupra copilului (...) sau a altor modificări îngrijorătoare de comportament, orice membru al personalului unității de învățământ preuniversitar (UIP) poate suspecta existența unei forme de violență asupra copilului în afara mediului școlar. Este recomandat ca suspiciunea să fie discutată în mod discret cu profesorul diriginte, pentru a afla dacă semnele au fost observate și de alți membri ai personalului UIP. Personalul școlii informează directorul UIP cu privire la suspiciunea de violență asupra copilului, în afara mediului școlar”, se arată în proiectul privind procedura de management al cazurilor de violență în scoli pus în transparență decizională de Ministerul Educației.
Conform publicației Digi 24, printre semnele și simptomele de violență asupra copilului în afara mediului școlar se numără tulburările de comportament, de alimentație, automarginalizarea, agitația sau apatia extremă, ticuri precum clipit sau rosul unghiilor, dificultățile în comunicare, scăderea randamentului școlar, vânătăi, leziuni, arsuri, fracturi, prezența sarcinii la adolescentele care nu declară cine e tatăl, murdăria, carnețele alimentare, lipsa dezvoltării limbajului și abilitățile specifice vârstei.
Citește articolul integral AICI.
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Botoșăneni buni de muncă prinși la cerșit pe străzile orașului
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Fata din Botoșani s-a calificat în finală la „Norvegienii au talent”
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Centrul Vechi: Femeile au mâncat semințe, adolescenții s-au cățărat pe monument
Oana Sava
Nov 04, 2024