(P) Daca nu stii inca diferenta dintre servere dedicate si colocare, atunci probabil te intrebi care solutie ar putea fi mai eficienta. Raspunsul la aceasta intrebare variaza in functie de situatia personala, existand avantaje si dezavantaje pentru ambele alternative. Mai jos vei afla tot ce trebuie sa stii!
Colocarea este un proces prezent in mediul online de mult timp si implica o configurare initiala similara cu cea intalnita in cazul serverelor dedicate. Ideea este cea de a achizitiona echipamentul fizic, fara sa mai il inchiriezi lunar. Ulterior, acesta este amplasat intr-un centru de date si il poti gestiona in continuare de la distanta. Te intrebi acum de ce ai investi tu banii intr-un computer? Afla ca cei care fac o astfel de investitie beneficiaza de un nivel de control superior. Spre exemplu, partea hardware este setata dupa bunul plac si te ajuta sa faci fata volumului personal de munca. Asta inseamna ca poti construi un server exact asa cum iti doresti si sa-i adaugi CPU sau memorie RAM. In ambele situatii, performanta este dictata de pret si doar tu esti cel care decide cat de mare sa fie investitia.
In primul rand, echipamentul tau va dispune de aceeasi conexiune la internet utilizata in data center pe servere dedicate. Drept urmare, te poti astepta la o viteza de incarcare mare pe website si la perioade de downtime reduse. Un alt avantaj este redundanta. Daca alegi un furnizor online care dispune de un sistem de racire eficient si de multa energie electrica, sansele de a intampina erori tehnice sunt reduse. Totul poate fi monitorizat, astfel incat sa nu existe alte costuri de operare sau intretinere. In mod contrar, poti beneficia chiar de masuri de securitate suplimentare si de persoane cu experienta in acest domeniu pentru situatiile neprevazute.
Un plan pentru servere dedicate presupune faptul ca echipamentul este detinut in mod complet de un furnizor, iar tu ai doar acces la acesta in schimbul unei taxe lunare. Imediat ce ai platit, beneficiezi insa de control pentru partea de configurare. La fel precum in cazul procesului de colocare, nu exista vecini care sa utilizeze resursele. De asemenea, compania se ocupa de mentenanta si de backup.
Daca ai nevoie de un calculator foarte puternic si nu dispui de suficient buget sa-l achizitionezi, inchirierea poate fi o solutie mai buna. Vei evita costurile pentru achizitia de hardware si beneficiezi de tehnologie diversa la preturi accesibile. Astfel, poti economisi o parte din bani si sa ii investesti in alte moduri. Fiindca exista deja un centru de date cu servere, ai parte de o gama variata de posibilitati. Daca resursele nu-ti sunt suficiente sau iti doresti sa treci pe un alt procesor, nu trebuie decat sa contactezi firma si sa discuti despre acest lucru. Spre exemplu, la THC.ro ai posibilitatea de a alege atat servere dedicate rapide cu tehnologie SSD, cat si servere HDD pentru spatiul cloud.
Daca nu dispui inca de posibilitatea de a achizitiona un server in intregime, iti poti sustine afacerea prin intermediul unuia inchiriat.
Evoluție și inovație - Cum modelează tastatura mecanică și laptopul gaming ASUS viitorul tehnologiei
Redacția Botoșăneanul
Nov 07, 2024