Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat ce se va întâmpla după 15 mai, când în România se va termina starea de urgenţă din cauza pandemiei cu noul coronavirus.
Declarații contradictorii în Guvern! Dacă luni premierul anunța că nu se va renunța la declarațiile pe proprie răspundere după 15 mai, o cu totul altă viziune are ministrul Sănătății.
Întrebat de jurnalişti cum se va proceda în starea de alertă, Nelu Tătaru a declarat că, după 15 mai, doar la ieșirea din localitate va fi necesar să se dovedească scopul deplasării cu un document. Care nu este, însă, obligatoriu să fie o declarație scrisă pe propria răspundere.
„Deocamdată ne-am gândit să fie verbală şi să putem dovedi cu ceva, un act de proprietate de exemplu. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat. Putem da și o adresă unde mergem”, a declarat Nelu Tătaru luni, la Parlament.
Ministerul de Interne a dat publicității setul de măsuri propuse pentru perioada de după 15 mai. Oamenii vor avea voie să circule în afara localităților, dar pentru anumite activități sunt impuse condiții.
1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
2. în scop umanitar sau de voluntariat;
3. realizarea de activități agricole;
4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
7. din alte motive justificate, precum:
− îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;
− îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;
− asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
− deces al unui membru de familie.
1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Sergiu Bălășcău
Dec 23, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 23, 2024
Guvernul pregătește înghețarea salariilor și suspendarea Titularizării în 2025
Redacția Botoșăneanul
Dec 23, 2024
Amendă uriașă pentru românii care ignoră această regulă la bloc
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Polițista pictoriță a sunat mobilizarea: Bucurie adusă unor copii mai puțin norocoși
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile