Domeniul este numele prin care fiecare client sau utilizator poate accesa un website folosind un browser de internet. Cu cât acest domeniu capătă notorietate, cu atât este mai important să te reprezinte în mediul online într-un mod pozitiv.
Să cumperi un domeniu nu este foarte greu. Totuși, trebuie să știi câteva lucruri esențiale astfel încât domeniul cumpărat să fie unul potrivit și să îl folosești corect. În plus, trebuie să ții cont și de pachetul de găzduire web adaptat businessului tău.
Un domeniu de website care este bun ar trebui în primul rând să reprezinte website-ul și principiile acestuia. Valorile afacerii tale și ale modului în care tu oferi calitate în piață trebuie reprezentate cât mai bine chiar de la primul contact pe care clientul tău îl are cu businessul tău. Domeniul trebuie să respecte atât câteva noțiuni de estetică precum lungime, număr de litere sau reprezentativitate, dar și reguli de SEO, pe cât de mult posibil. Având în vedere că domeniul este liantul dintre client și website, este imperios necesar ca acesta să fie și prietenos cu toate regulile impuse de Google.
Dat fiind că numărul de website-uri care sunt acum publice pe internet este într-o creștere alarmantă, ne vom lovi probabil de o situație în care afacerile și businessurile se vor lupta pentru a obține un nume de domeniu bun. Probabil vei vedea și tu că disponibilitatea unui domeniu nu este cel mai ușor de găsit. De aceea ar trebui ca domeniul să fie primul lucru pe care îl alegi și cumperi atunci când pui pe picioare un business.
1. Cumpără mereu un domeniu pe care îl iubești - Domeniul unui website este mereu alături de tine, indiferent de situație. Pe scrisorile din colete, pe Facebook, în cărțile de vizită, pe rețelele de socializare, în descrierile de newslettere, peste tot, domeniul website-ului va fi cel care te va reprezenta cel mai bine.
2. Alege un domeniu simplu, dar care vorbește cât o mie de cuvinte - Domeniul de website ar trebui să vorbească de la sine, să fie ușor de recunoscut și de ținut minte, dar și să spună totul despre afacerea ta. Un nume de domeniu nu trebuie să fie foarte lung, ci cât mai scurt posibil, pentru a răsuna cum trebuie atunci când este rostit.
3. Plătește mereu domeniul la timp - Pentru a putea avea drepturi depline asupra unui domeniu, va trebui să achiți o taxă anuală. Dacă această taxă nu este achitată și este amânată pentru prea mult timp, drepturile asupra domeniului vor fi pierdute și riști ca altcineva să preia domeniul, iar tu să nu mai ai acces niciodată la el.
Prin servicii complete ne referim atât la serviciile aferente unui domeniu, dar și la servicii de găzduire web pentru viitorul tău website. Există companii de hosting din România care oferă pachete complete, deoarece majoritatea celor care își cumpără un domeniu o fac cu intenția de a lansa și un website online.
Dacă vei găsi un provider bun pentru aceste servicii, vei vedea că unii dintre ei chiar îți vor oferi domeniul gratuit la cumpărarea și pachetul de găzduire. Un pachet de găzduire ar trebui să ofere tot spațiul de stocare de care ai nevoie pentru website-ul tău, dar și să te ajute să îl menții un nivel maxim de securitate.
Ideal ar fi ca domeniul și pachetul de găzduire să provină de la același furnizor deoarece în momentul în care va trebui să faci plăți sau vei avea nevoie de ajutor, vei putea să folosești același canal de suport pentru ambele servicii.
Botoșănean plin de tupeu la volanul unei mașini prin oraș: Le-a tăiat calea polițiștilor locali
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Charles Petro va juca pentru Malawi în calificările Cupei Africii pe Națiuni
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Doi medici noi au promovat concursul la Spitalul Județean – SECȚIILE
Oana Sava
Nov 06, 2024