(P) O oală electrică pentru gătit lent, cunoscută sub denumirea de „slow cooker”, vine cu o mulțime de beneficii, inclusiv ușurința în utilizare și gătitul fără asistență. Cu o oală pentru gătit lent tot ce trebuie să faci este să combini ingredientele și să lași mâncarea să se gătească în timp ce ești plecat. Dar, dincolo de asta, cel mai mare avantaj al unei oale pentru gătit lent este că prepară mâncare foarte sănătoasă. Iată de ce.
O oală pentru gătit lent este sănătoasă , deoarece se bazează pe căldură scăzută pentru a pregăti mâncarea, ceea ce reduce șansele de distrugere a nutrienților, spre deosebire de alte stiluri de gătit. Un Crock Pot este, de asemenea, sănătos, deoarece majoritatea rețetelor de gătit lent se bazează în mare măsură pe utilizarea de ingrediente naturale.
Vrei să afli mai multe despre oalele pentru gătit lent precum Crock Pot și despre diferitele lor beneficii pentru sănătate? Citește mai departe pentru a descoperi câteva dintre motivele pentru care aceste aparate de gătit sunt sănătoase.
Spre deosebire de prăjire, coacere și alte tehnici de gătit cu căldură intensă, care necesită arome și aditivi, gătitul cu o oală pentru gătit lent depinde în mare parte de ingrediente naturale. Legumele, cartofii și condimentele măcinate sunt câteva dintre ingredientele folosite pentru a adăuga aromă alimentelor într-o oală pentru gătit lent.
Prin urmare, consumul regulat de alimente preparate într-un Crock Pot nu numai că va îmbunătăți sănătatea, ci va limita și aportul de ingrediente potențial dăunătoare. Desigur, unele rețete de Crock Pot pot necesita și ingrediente nesănătoase, dar acest lucru nu este obișnuit, reducând astfel probabilitatea de a dezvolta complicații legate de dietă.
Deoarece oalele pentru gătit lent sunt folosite și pentru a prepara carnea tare, timpul de gătire lent și umiditatea suplimentară (din cauza condensului) lasă carnea fragedă, fără a fi nevoie să adaugi agenți de frăgezire, ceea ce îți permite să consumi alimente cu conținut redus de grăsimi și calorii.
O oală pentru gatit lent precum Crock Pot este excelentă în menținerea valorii nutriționale a unei rețete datorită utilizării căldurii scăzute. Majoritatea aparatelor de gătit se bazează pe niveluri ridicate de căldură pentru a pregăti mesele, ceea ce, de cele mai multe ori, duce la distrugerea unor nutrienți importanți. Dar o oală pentru gătit lent pregătește mesele pe perioade mai lungi, dar cu căldură relativ scăzută.
Cu o oală pentru gătit lent precum Crock Pot este posibil să consumi cantitatea potrivită de nutrienți per porție, ceea ce reduce șansele de apariție a bolilor legate de dietă. Deși unii nutrienți ar putea fi totuși distruși, căldura scăzută nu va distruge nutrienții în același mod în care ar face-o aburirea, prăjirea și fierberea.
O oală pentru gătit lent precum Crock Pot este utilă atunci când preparăm cantități mari de alimente, fie pentru a servi oaspeții, fie pentru a fi depozitate pentru porții viitoare. De cele mai multe ori, oamenii tind să recurgă la fast-food atunci când nu au timp sau energie pentru a pregăti mese sănătoase acasă. Dar, deoarece o oală pentru gătit lent îți permite să pregătești mesele în vrac, tot ce ai nevoie este să încălzești alimentele congelate sau răcite și să le consumi după cum este necesar.
Pregătirea meselor cu o oală pentru gătit lent din când în când va reduce riscul de a mânca fast-food din cauza restricțiilor de timp și a oboselii.
Mai mult, o oală pentru gătit lent îți permite, de asemenea, să-ți duci viața normală în timp ce pregătești o masă, ceea ce poate contribui în mare măsură la îmbunătățirea sănătății tale, mai ales că nu va trebui să-ți petreci timp gătind. În schimb, vei găsi mâncarea caldă care așteaptă să fie servită odată ce te întorci acasă.
Utilizarea unei oale pentru gătit lent precum Crock Pot a fost, de asemenea, atribuită consumului redus de alimente procesate, ceea ce se traduce prin reducerea grăsimilor, caloriilor și sodiului în dietă. Mâncărurile pe care le-ai fi cumpărat de la secțiunile congelate sau la cutie ale magazinului local pot fi pregătite acasă, cu propriul aparat de gătit lent.
Dacă sunt folosite corect, oalele pentru gătit lent vor pregăti alimente sănătoase, necontaminate. Alte metode de gătit implică adesea adăugarea de ingrediente atunci când mâncarea este fie pe jumătate, fie aproape gătită. Unele dintre ingrediente ar putea, în momentul adăugării, să fi fost contaminate de bacterii dăunătoare.
Dar, deoarece oalele pentru gătit lent precum Crock Pot necesită ca toate ingredientele să fie plasate înăuntru în momentul gătirii, totul va fi bine gătit și pregătit până când masa este gata.
Șofer prins la plimbare puțin „pilit”: A plecat cu Poliția la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Un cunoscut restaurant se închide după 10 ani, va fi înlocuit cu un nou proiect
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024