Silvia Ciubotariu, o femeie de 54 de ani, din Botoşani, cerşeşte de ceva vreme pe străzile Sucevei. Pentru a atrage mila, femeia susţinea că a fost operată la gât şi că şi-a pierdut vocea, însă când a fost dusă la Spitalul Judeţean Suceava pentru a se stabili dacă este bolnavă sau nu, s-a constatat că sub bandajul murdar de sânge nu se ascundea nimic, femeia fiind sănătoasă.
Cerşetorii de pe străzile din municipiul Suceava recurg la diferite trucuri pentru a impresiona oamenii, deşi nu suferă de nicio boală, iar în “timpul liber” sunt cazaţi la vreun hotel din oraş, scriu reporterii de la Obiectiv de Suceava. Silvia Ciubotariu, o femeie de 54 de ani, originară din comuna Roma din judeţul Botoşani, dar care are o carte de vizită provizorie cu domiciliul în Sibiu, a fost prinsă cerşind în zona fostei Hale de pe lângă Piaţa Mare. Poliţiştii locali o aveau în vizor pe această cerşetoare de vreo trei ani şi, deşi au ridicat-o de mai multe ori de la “locul de muncă”, femeia a continuat să practice cerşetoria, iar în ultimele luni a suferit şi de o boală închipuită, foarte gravă care atrage mila cetăţenilor. “Până acum vreo trei luni Silvia Ciubotariu vorbea normal, însă se pare că, pentru a câştiga mai mult, s-a îmbolnăvit subit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Suceava, Liviu Manoliu.
Manoliu a mai explicat că femeia avea asupra sa un bilet de externare şi o scrisoare medicală, ambele emise de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sfântul Spiridon” Iaşi, conform cărora Silvia Ciubotariu ar avea un diagnostic foarte complex, ba chiar ar fi fost operată la gât şi, din acest motiv şi-a pierdut vocea. Intrucât poliţiştii locali Ioan Dumitrovici şi Cristina Apăvăloaie, ce o urmăreau pe femeie de ceva vreme, au observat că femeia avea la gât un fel de bandaj murdar de sânge, iar în momentul în care au întrebat-o ceva nu le-a răspuns pe motiv că şi-a pierdut vocea, cei doi au hotărât ca Silvia Ciubotariu să fie transportată la Spitalul Judeţean Suceava pentru ca un medic să constate dacă femeia este sau nu bolnavă. Colac peste pupăză, femeia ce încerca să comunice cu poliţiştii locali doar prin mimică, avea la ea trei telefoane mobile pe care le utilizează în mod frecvent, ba chiar, până a fost adusă la sediul Poliţiei Locale, femeia avea deja trei sau patru convorbiri cu diferite persoane. Liviu Manoliu a precizat că a trimis o adresă către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sfântul Spiridon” Iaşi pentru a vedea dacă femeia a fost internată acolo, deşi este clar că documentele sunt falsificate. In ceea ce priveşte plasarea femeii pe străzile din municipiul Suceava, poliţiştii locali vor să afle cine stă în spatele acesteia, pentru că, după cum a precizat Manoliu, “o femeie singură nu ar fi în stare să facă rost de documente false, sau să inventeze aşa o poveste”.
Lăsând la o parte tragicul, partea comică a poveştii este că femeia avea la ea o rolă de bandaj şi o oglindă pe care le foloseşte frecvent pentru a simula boala închipuită. De menţionat este faptul că, de fiecare dată când Silvia Ciubotariu a fost prinsă de poliţiştii locali cerşind, nu avea asupra sa sume mai mari de 40 de lei, acest lucru indicând că femeia nu este pe cont propriu.
Care este salariul pe care-l cere Mailat de la echipele din Superliga
Gabriela Erdic
Dec 26, 2024
Lupta pentru putere: Cine sunt persoanele care-i vor locul Elisabetei Lipă
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
Un botoșănean care se credea șofer și un amețit prinși în flagrant de Poliție
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
ACCIDENT rutier în a doua zi de Crăciun, femeie captivă într-o mașină
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
SGR se extinde, noi materiale vor putea fi date spre reciclare și NU mai ajung la ghenă
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile