Chiar și în era tehnologiei în care informația circulă prin tot felul de căi de comunicare, există situații care continuă să-i uimească pe medicii botoșăneni
Mai ales pe cei de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati care susțin că au reușit să salveze pacienți cu tumori care ajungeau și la câteva kilograme.
„În ultimele două luni au fost vreo 3 sau 4 tumori din astea gigant, peste cinci kilograme. Dar la anatomie patologică au rezultat clar doar tumori benigne”,
Gina Puflea, șeful Secției de Obstretică și Ginecologie
În ceea ce privește vârsta pacienților, Gina Puflea a menționat că această problemă se găsește la persoanele cu vârste de peste 50 de ani.
O cauză principală a acestor tumori o constituie factorul genetic.
Tumora canceroasă este denumită tumoră malignă și trebuie diferențiată de celelalte tipuri de tumori benigne, necanceroase.
În lumea medicală termenul de „tumoră” este folosit foarte des, creând foarte multe confuzii în rândul pacienților. Trebuie reținut că acesta este un termen general, care descrie prezența unei mase.
O tumoră poate fi reprezentată de o colecție lichidiană (chist), un abces, o proliferare celulară necanceroasă (tumoră benignă) sau de o proliferare celulară canceroasă (tumoră malignă). Prin urmare, faptul că la examinarea clinică sau paraclinică s-a pus în evidență o tumoră nu înseamnă că este întotdeauna vorba despre cancer.
Intervenție la lăsarea nopții, muncitorii de la Apă au remediat avaria
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Mizerie găsită de comisarii de la Garda de Mediu la Dorohoi
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
ANUNȚ Primăria Botoșani privind termenul de plată a taxei de salubritate
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
S-a spart gașca: Tineri gălăgioși „împrăștiați” de Poliția Locală
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024