Un concurs organizat la Spitalul Județean Mavromati a lăsat loc de interpretări, fiind nevoie de contestații pentru a fi ocupate posturile.
Cea mai mare unitate medicală din județ a organizat concurs la sfârșitul lunii iulie pentru ocuparea a două posturi de asistent medical la Secția de Psihiatrie VI Cronici.
În urma afișării rezultatelor la proba scrisă, toți cei 15 candidați înscriși au fost declarați respinși. Patru dintre ei au avut chiar lucrările anulate pe motiv că au fost găsite semne distinctive pe lucrare.
După contestații, trei candidați au fost admiși pentru proba practică. Inclusiv unul care inițial avusese lucrarea anulată.
„O lucrare scrisă care a fost ANULATĂ după contestație a fost trecută admisă pentru următoarea probă. Cum este posibil?”,
se întreabă o botoșăneancă care a transmis un mesaj reporterilor Botoșăneanul
Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati susțin că respectivul concurs a fost organizat cu respectarea tuturor procedurilor.
„În cazul concursului pentru cele două posturi de asistent medical la Secția Psihiatrie VI s-au respectat atât prevederile hotărârii de Guvern 497/2010, cât și ale regulamentului intern privind organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Spitalului Județean”,
Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul Județean Mavromati.
Prin vocea purtătorului de cuvânt, conducerea spitalului a susținut că la mijloc a fost vorba doar de o interpretare diferită a răspunsurilor candidaților.
Cât despre pretendentul care inițial a avut lucrarea anulată, apoi a fost admis …
"Ambele comisii au analizat și notat lucrările conform baremului, diferența fiind strict de interpretare a răspunsurilor candidaților. În legătură cu lucrarea anulată și în urma contestației acceptate este strict decizia comisiei de evaluare a contestațiilor care și-a asumat în totalitate această decizie. Conform procesului verbal, comisia de evaluare a contestațiilor a considerat că acest înscris din lucrare nu este semn distinctiv, ci o paranteză deschisă doar că nu a mai fost închisă”,
Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul Județean Mavromati.
În urma susținerii tuturor probelor, ambele posturi au fost ocupate. Candidatul care inițial avusese lucrarea anulată din cauză că nu a închis o paranteză a fost respins la proba practică.
Numele candidaților a fost secretizat.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024