Botoșani suferă la multe capitole. Unul dintre acestea este pe linia vieții de noapte când momentan orașul este practic paralizat. Cu excepția câtorva bărulețe care se închid la miezul nopții și a unor așa zise cluburi pustii. Botoșani, merge devreme la culcare.
Pentru că una dintre ideile pentru atât de așteptatul parc de agrement Cornișa ar putea fi amenajarea unui club de noapte, de un investitor cu bani și multe idei în cap.
Suprafața disponibilă este una generoasă.
„Noi suntem deschiși la orice formă de investiție. De pe cele 48 de hectare, sunt mai multe care pot fi în timp upgradate cu diferite obiective. Fie obiecte de divertisment, fie pensiuni, restaurante, cluburi. Eu mă gândesc poate pe viitor, un antreprenor va face un club la Botoșani, într-adevăr, că astea două, trei care mai sunt prin oraș, după Colectiv, funcționează cu administratori timorați care au nevoie de tot felul de autorizări și nu aduc nici trupe care să facă spectacol”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
Amenajarea unui club de fițe în afara orașului are numeroase avantaje, de la faptul că poate funcționa aproape non stop la eventualele câștiguri financiare.
”Pentru că merităm și noi ca oraș să avem niște cluburi în care să meargă atât adolescenții cât și persoanele adulte, care simt nevoia de recreere. Poate aduci un artist care cântă la 1.000 de oameni. Acolo merge făcut un club care să funcționeze la orice oră din noapte, nu deranjezi pe nimeni. Să se deconecteze și oamenii, că sunt momente în care simt nevoia. Și nu avem unde merge. Acolo ar merge un club care să rupă gura regiunii, să fie unul memorabil. Și noi trebuie să facem Cornișa să fie o poveste de succes”.
Eugen Țurcanu, director DSPSA
Veștile din Primărie privitoare la evoluția acestei investiții continuă să fie puține. Semn că totuși poate Botoșani nu era pregătit să dea piept cu un asemenea proiect.
Salariații din Primărie au fost îngenuncheați de complexitatea acestei investiții, fiind observată o totală lipsă de decizie și responsabilitate, asemenea altor proiecte de la Botoșani.
Până când parcul va fi gata, salariații angajați pentru Cornișa muncesc pe alte posturi.
„Au obiectul muncii și chiar întruna le-am găsit treabă, au îndeplinit cu brio diferite părți din activitatea DSPSA. Au fost tot timpul implicați în activitatea de întreținere a spațiilor verzi de la Cornișa în urma adreselor făcute de antreprenorul general și proiectant. Am primit ordin scris, am mers și am cosit acolo. Se mai fac tot felul de probe tehnologice și tot felul de probe și ei sunt tot timpul prezenți acolo”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
În prezent, lucrările de care mai era nevoie pentru finalizarea parcului Cornișa erau la un racord pentru a lega obiectivul la rețeaua de canalizare a orașului și reparații la plaja de la piscina exterioară.
Săptămâna trecută ar fi trebuit să fie contractate firme în acest sens, însă aceste licitații nu sunt publicate pe nicăieri.
”Noi credem, atât eu cât și dl primar că tot ce înseamnă Parc Cornișa va fi o rețetă de succes. În toate zonele în care am fost și majoritatea aparțin municipalităților, toate sunt povești de succes, acoperă toți cheltuielile, aduc foarte mulți turiști și aduc un plus de imagine orașului respectiv. Și cred că ar trebui să ne dăm mâna în următorii ani să promovăm Cornișa. Și dacă o să meargă Cornișa o să fie o pâine de mâncat pentru foarte mulți din orașul acesta”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
Un prim pas se dorește a fi parcurs iarna aceasta cu deschiderea patinoarului.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:
Viorel Iliuță: Miza viitorului Parlament este uriașă / Lupta nu s-a încheiat – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
O structură a statului solicită SUSPENDAREA TikTok-ului în România
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024