Pe masa de Crăciun a unor botoşăneni este nelipsit porcul. Prin urmare aceştia au luat cu asalt miercuri hala de carne din Piaţa Mare. Unii cumpărători au încercat să se tocmească cu vânzătorii, alţii doar s-au minunat de preţuri şi au plecat, însă cei mai mulţi au cumpărat câte un pic din galantare.
În căutarea unor preţuri rezonabile şi a unor produse de încredere, botoşănenii apelează la comercianţii din hala de carne, unde produsele sunt tăiate sub ochii lor şi la alegere pot fi tocate sau dezosate pe loc. De la orele dimineţii, pensionarii au ieşit la cumpărăturile de sărbători şi s-au aşezat nerăbdători la coadă. „
Eu întotdeauna îi servesc pe toţi. Acum sunt aglomerat şi nu am când să rezolv pe toată lumea”, spune
Ioan T., măcelar. Preţurile par să fie aceleaşi ca anul trecut. Gospodinele care s-au hotărât să pună pe masa de Crăciun cârnăciori vor putea cumpăra maţul de porc cu 6 lei legătura. Cei care vor să mănânce mai multă carne vor fi nevoiţi să scoată din buzunar între 14-16 lei pentru kilogramul de ceafa de porc, 15-19 lei pentru cotlet, 10 lei ficatul sau 14 lei costiţa de porc. Cea mai ieftină delicatesă a Crăciunului se pare că a rămas răcitura deoarece preţul unui kilogram de rasol de porc variază între 6 şi 9 lei.
(E.Ş.)