În cursul lunii septembrie 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.
Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare — alimentare, semințe, legume fructe. Controlul unităților a vizat în principal aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor, condițiile de igienă și de funcționare a unității.
Pentru neconformitățile constatate, la Botoșani a fost aplicată o amendă de 600 lei din cauza spațiilor neigienizate, se arată într-un comunicat al ANSVSA. De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
2 milioane de euro pentru fericirea a 270 de copii din Botoșani - VIDEO
Ramona Lupu
Mar 04, 2025
Gabriela Erdic
Mar 04, 2025
Șofer cu o mașină „fantomă” oprit de polițiști la vamă
Redacția Botoșăneanul
Mar 04, 2025
Un jandarm a REFUZAT mita de la doi hoți care au buzunărit un bărbat nevinovat
Redacția Botoșăneanul
Mar 04, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile