Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, arată cu degetul înspre Casa Fotbalului pentru că jucătorii sunt puși să semneze abuziv contracte nedatate.
Cel mai important transfer al iernii în Liga 1 a eșuat din cauza faptului că Denis Haruț a refuzat să semneze ceea ce Gigi Becali i-a propus: două contracte de câte 5 ani fiecare.
Potrivit gsp.ro, unul să fie înregistrat imediat și celălalt să poarte semnătura jucătorului, dar pe care FCSB să-l poată activa ulterior, în cazul în care ar fi mulțumită de randamentul lui Haruț.
Fundașul Botoșaniului însă a refuzat, deși a fost îndemnat să-și pună semnătura chiar și de impresarul Florin Vulturar, cel care a fost prezent la întâlnirea dintre Becali, Argăseală și fotbalist. Întrebat la Telekom Sport ce parte a reprezentat în această tranzacție, agentul a oferit un răspuns uluitor:
"Mai mult am reprezentat clubul FCSB. Eu nu sunt reprezentantul lui Haruț, doar am fost rugat de cei de la Botoșani să-l asist".
Ulterior, Gigi Becali a recunoscut că propunerea pentru jucătorii tineri de a semna două contracte atunci când sunt cumpărați e una la care a tot apelat în ultima vreme, deși legislația sportivă interzice acest lucru.
Gazeta Sporturilor a discutat pe această temă cu cel care a avut un rol determinant în crearea AFAN, sindicatul fotbaliștilor români. E vorba despre Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.
Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, spune într-un interviu exclusiv pentru gsp.ro că totul se întâmplă ”din vina Federației Române de Fotbal și a onor președintelui acestui for, Răzvan Burleanu”.
- Să revenim la Haruț. Cum s-ar fi derulat lucrurile dacă jucătorul ar fi acceptat propunerea lui Becali?
- Acel al doilea contract, dacă jucătorul l-ar fi semnat, n-ar fi știut nici Cerul, nici Pământul ce conținea. N-avea dată pe el și doar FCSB s-ar fi aflat în posesia lui, nu și fotbalistul, logic. Ei bine, dacă FCSB ar fi fost mulțumită de Haruț, ar fi scos acest contract, ar fi adăugat data de atunci și, gata, alți 5 ani de contract.
- Dar la o expertiză grafologică nu s-ar putea demonstra că data a fost pusă ulterior?
- Din câte știu eu, o astfel de expertiză validează dacă scrisul e corect, în sensul de identificare a persoanei care a semnat, nu când anume s-a pus data. Oricum, ca să vă dați seama unde se află lucrurile în fotbalul românesc, realizați ce discutăm aici? Contracte nedatate, ținute în sertar, fotbaliști puși să semneze câte două înțelegeri. Bine, ce am mai auzit că se petrece în fotbalul românesc chiar te doare capul!
- Adică?
- Am auzit inclusiv de cazuri de plastografiere de contract!!!
- Adică documente sau semnături falsificate. E uluitor ce ziceți!
- Știu și mă întorc de unde am plecat! E vina FRF! Se putea schimba foarte simplu dacă se dorea, dar nu s-a vrut!
- Credeți că sunt mulți jucători în Liga 1 care acceptă să semneze câte două contracte?
- Pe noi nu ne informează. Ei semnează și nu spun nimănui! De-asta mi se pare remarcabil, cu adevărat remarcabil, ce a făcut Haruț. Are doar 21 de ani, a fost singur în acea încăpere în care i s-au prezentat contractele. Era îndemnat, ademenit să semneze. A văzut și sumele de bani, mult peste ceea ce câștiga la Botoșani, tentația e imensă să zici "Da", dar uite că a avut capul pe umeri și n-a acceptat ceva abuziv. Bravo lui, să ia și alții aminte de la această întâmplare!
Interviu complet aici
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Botoșănean BĂTUT în propria casă de un adolescent de 15 ani: Un amic a postat filmarea pe internet
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Botoșănean prins BEAT și fără permis în trafic: A fost reținut de polițiști
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
TREI parohii vacante în județul Botoșani: Arhiepiscopia Iaşilor organizează examen
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024