În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
Licitația a fost câștigată de asocierea Conrec – Cornell's Floor - Nord Proiect și potrivit contractului încheiat cu municipalitatea, investiția trebuie finalizată în 12 luni, adică la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.
La mai bine de șapte luni și jumătate de la debutul operațiunilor, ceea ce ar trebui să devină o stradă s-a transformat într-un veritabil coșmar pentru locuitorii din această parte a urbei.
Este cât se poate de riscant să te aventurezi cu un autovehicul dacă nu este unul de teren pentru că, pur și simplu, poți rămâne împotmolit în noroiul gros și adânc format după fiecare ploaie.
Bălțile sunt imense și în afara câtorva guri de canal singurele lucruri care se pot deocamdată remarca sunt bordurile care au fost montate pe ceea ce ar trebui să devină cândva trotuare.
Borduri care provoacă alte probleme conducătorilor auto fiindcă, în lipsa unui strat de asfalt, există o serioasă diferență de nivel între curțile oamenilor și așa-zisul carosabil.
Plus câteva gropi care s-au căscat posibil din cauza alunecărilor de teren.
Indicatoarele de pe traseu sunt extrem de puține și în unele locuri au fost înlocuite cu crengi și anvelope.
Miercuri în jurul orei 11:00 pe șantier se aflau aproximativ 20 de oameni, iar utilaje cam în jumătate.
Iar coșmar nu este doar pentru șoferi, ci și pentru pietoni, care în lipsa trotuarelor și a unui carosabil decent trebuie să înfrunte noroiul.
Modernizarea nu presupune doar asfaltarea Drumului Tătarilor pe o lungime de 2,1 kilometri, ci și realizarea canalizării pluviale și amenajarea trotuarelor cu pavele pe ambele părți ale străzii.
SC Conrec SA este liderul asocierii care lucrează la Drumul Tătarilor. Pachetul majoritar de acțiuni a fost preluat din primăvara anului trecut de Milica Dincu, soția lui Constantin Dincu, patronul de la SC Agremin Trans SA.
Noua acționară principală susține că vremea ploioasă provoacă mari probleme și că, alături de cei 20 de oameni care lucrează zilnic acolo, mai are pregătiți încă 15, dar pe care din cauza furtunilor dese nu îi poate trimite pe șantier.
”Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? Sincer vă spun... Noi suntem în grafic. Dacă plouă, putem noi să ne batem cu Dumnezeu? Ce putem face noi? Credeți că suntem bucuroși că se întâmplă așa? Dacă plouă, spuneți și dvs., cu cine să ne batem? Și noi suntem afectați: oamenii stau, noi îi plătim, credeți că nouă ne convine situația creată?”
Milica Dincu, acționar principal SC Conrec SA.
Reprezentanții companiei de construcții dau însă asigurări că, în ciuda a ceea ce se vede pe șantier, acesta va fi închis la termen.
”Noi suntem în grafic, totul va fi bine. Și într-o casă, dacă încerci să faci curățenie, este mizerie, iar când termini totul este frumos și toate sunt puse la locul lor. Se finalizează, nici o problemă, oamenii să fie liniștiți. Canalizarea pluvială este gata, acum se vine cu săpătura, dar asta este situația”,
Milica Dincu, acționar principal SC Conrec SA.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Mizerie găsită de comisarii de la Garda de Mediu la Dorohoi
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
ANUNȚ Primăria Botoșani privind termenul de plată a taxei de salubritate
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
S-a spart gașca: Tineri gălăgioși „împrăștiați” de Poliția Locală
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Jandarmii botoșăneni solicitați la sfârșit de săptămână: CE evenimente vor avea loc
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024