Pe 17 ianuarie 2020, cu vreo două luni înaintea intrării României în starea de urgență, la Botoșani avea loc cel mai mare spectacol indoor după revoluție. Aproape 2.000 de oameni au umplut Sala Polivalentă la un show cu Holograf cap de afiș.
Situația mondială dificilă nu a trecut, dar așa a fost se pare scris, ca primul spectacol de anvergură desfășurat în oraș de atunci și până în această primăvară să îl aibă în prim plan tot pe solistul vocal al amintitei trupe.
De această dată Dan Bittman a fost acompaniat de Marius Bațu (Poesis, Pasărea Colibri) și a cântat în fața unei asistențe de vreo zece ori mai redusă decât în urmă cu 14 luni.
Pentru a respecta regulile vremurilor actuale, la mesele din sala Eminescu de la Rapsodia City Center au putut lua loc doar 180 de persoane, care au fost prevenite de prezentatoare încă din start: ”Ridicarea de la masă se face purtând mască, nu aveți voie să dansați și... distracție plăcută (râsete și rumoare în sală)”.
Chiar și în aceste condiții vitrege, în care a fost nevoit să cânte de pe un scaun așezat pe scenă, fără să se plimbe printre spectatori, celebrul artist a înflăcărat asistența.
Și nu doar pe doamnele și domnișoarele care au fredonat refrenele melodiilor de dragoste atât de cunoscute interpretate de Dan Bittman, ci și pe domni.
Unul dintre ei a fost atât de impresionat încât i-a dăruit prietenei inelul de logodnă, iar altul a părut că reușește să consume mai multă energie cu mișcări ample și cântat chiar mai mult decât vedeta spectacolului.
Cunoscut pentru luările sale de poziție dure față de unele măsuri adoptate în ultimul an, solistul vocal a avut mai multe remarci ironice – amuzante pe această temă.
”Am auzit că au venit organele să ne controleze. Foarte bine, stăm jos, nu dansează nimeni. E regulamentar”, a spus Dan Bittman.
Iar afirmația sa nu a fost una tocmai întâmplătoare fiindcă în mijlocul spectacolului patru polițiști au intrat în sală pentru a vedea dacă evenimentul se derulează cu respectarea normelor. Și s-au convins că nu erau probleme.
”Deja la București lumea iese în stradă și cred că e timpul după un an de zile să se mai termin cu restricțiile astea, deci cântecul următor se numește «Vreau o minune». Deci vreau o minune, ca după un an de zile să se termine cu prostia asta”,
Dan Bittman, cântăreț.
Acesta a cerut un pahar cu apă, a menționat ”să nu fie șpriț”, după care a precizat că ”nu e vodcă”.
Toate remarcile din această gamă au fost făcute însă fără înverșunare, cu zâmbetul pe buze astfel încât atmosfera a fost una asemeni celor din ”vremurile bune”, oamenii părând dornici să mai respire și alt aer decât cel plin de restricții și statistici negre.
”Dacă noi ne iubim”, ”Cât de departe”, ”Dragostea mea”, ”Doar o viață nu-mi ajunge să iubesc”, ”Ochii tăi”, ”Ți-am dat un inel”, ”Să nu-mi iei niciodată dragostea”, ”Și băieții plâng”, ”Primăvara începe cu tine”, au fost câteva dintre piesele cântate, ba de Dan Bittman, ba de public.
”S-a aprins lumina, suntem exact ca pa vremea lui Ceaușescu”, a exclamat spre finalul show-ului Dan Bittman, care înainte de a-și începe reprezentația i-a mulțumit impresarului Liviu Sorinel pentru că s-a încumetat să organizeze un spectacol în condiții deosebite, dar și spectatorilor pentru că au avut curajul să-l onoreze cu prezența.
Spectacolul a fost deschis de copilul Yanis Pavel și de cunoscutul interpret de muzică populară, Dan Doboș.
Solistul de la Holograf a cântat din nou șu luni seara, în același loc, și tot în cinstea femeii.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Zi specială într-o localitate din Botoșani: O sută de ani de viață sărbătoriți cu tort și flori
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024