Se ia o tartă de zmeură făcută acum nouă luni şi se asortează cu un caşcaval Borcea produs tot cam atunci. Eventual se adaugă şi un somon salar. Şi nu, produsele nu sunt nici mucegăite şi nici ieşite din termenul de garanţie.
Şi pentru ca toată lumea să fie convinsă că aşa ceva este posibil, la Cabana Rediu a avut loc marţi o prezentare de produse în care patiseria se împleteşte cu lactatele şi cu peştele.
Companiile Patiline Bucureşti şi Five Continents Botoşani şi-au dat mâna pentru a cuceri piaţa HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele). Au perfectat un parteneriat prin care firmelor din industria ospitalităţii li se oferă o gama completă de produse pentru un mic dejun ori un bistro bar. Aşadar, au fost aduşi laolaltă la o sută de antreprenori şi salariaţi din HORECA botoşăneană cărora le-a fost prezentată oferta.
Patiline este practic un importator de produse de patiserie congelată, care au termen de garanţie între 9 şi 12 luni. Sunt aduse din Franţa, Belgia, Germania, Bulgaria. Toate sunt cu unt, nu cu margarină şi dincolo de patiserie se oferă şi chifle şi specialităţi din pâine, precum şi tarte, torturi, brioşe, gogoşi. Iar toate sunt congelate.
„Noi n-am avut decât deosebita plăcere de a le scoate din congelator şi să le servim. Au avut un timp de dezgheţare de 30 de minute. Te pot ajuta la orice eveniment, la candy bar-uri, la mezanplasuri sau ca un desert propriu-zis la finalul unei gustări bune”,
Marian Nistor, director Patiline.
Dincolo de slide-urile din care oamenii au putut afla cum se poate livra şi consuma astăzi o brioşă, un tort, o gogoaşă, o pâine şi altele asemenea făcute în urmă cu aproape un an, au avut posibilitatea să le şi guste ca să se convingă singuri. Şi au făcut-o în combinaţie cu smântâna, telemeaua maturată, caşcavalul de capră şi alte produse lactate marca Five Continents.
„Pentru a reuşi să scoatem un produs lactate, în afară de lapte utilizăm numai enzimele sau cheagul cum îl ştie toată lumea. Din acest motiv noi spunem că produsele noastre au doar trei ingrediente: lapte, lapte şi cheaguri, acolo unde este cazul. Cinstit, recunoaştem că nu suntem dintre cei mai ieftini producători, nici nu am dorit lucrul acesta, dar încercăm să asigurăm o calitate care să se reflecte şi în preţul de livrare către partenerii noştri”,
Gabriel Curelariu, director de vânzări Five Continents.
Iar oferta Five Continents, care cuprinde atât produse clasice, precum sana, lapte bătut ori iaurt cu termen de garanţie de 21 de zile, dar şi o gamă largă de caşcaval, cu termen de garanţie de 12 luni, se pliază tocmai pe produsele congelate de la Patiline.
Iar în business a intrat şi „RomFood” cu file de peşte, peşte trunchi, peşte întreg şi fructe de mare.
Şi ca să vadă toată lumea ce poate ieşi din combinarea patiseriei cu lactatele şi… pescăria, a fost adus Chef Nico Lontras, care a făcut o demonstraţie ce a fost transmisă live din bucătăria Cabanei Stejarul pe un ecran montat în restaurant.
- P -
VEZI ŞI:
Ca la… mother acasă: Bătaie în Hastings - Anglia pe Brânza de Botoşani - FOTOGALERIE
Redacția Botoșăneanul
Dec 25, 2024
Catinca, atac dur la adresa lui Petre Roman. Ce crede despre botoșăneanca Silvia Chifiriuc
Redacția Botoșăneanul
Dec 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 25, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile