Conducerea Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală susţine că pînă la această dată nu a fost primită nici o directivă de la Ministerul Agriculturii privind reducerile de personal care vor fi efectuate conform noii organigrame. Însă, conform variantelor vehiculate disponibilizări vor fi în cadrul instituţiei cu siguranţă, dar încă nu se cunosc criteriile de selecţie a celor care vor pleca sau numărul angajaţilor care şi-ar putea pierde locul de muncă.
„Există mai multe variante vehiculate dar oricum vor fi disponibilizări. Ceea ce înseamnă redistribuire, reorganizare care se face în baza legii 188 şi a Codului Muncii. Eu mă voi bate pentru fiecare dintre angajaţii de aici, voi purta discuţii cu fiecare om în parte după care îi voi sprijini ca personalul redistribuit să fie reintegrat în alte structuri”, a declarat
Cristian Delibaş, director executiv DADR. Directorul DADR susţine că singura portiţă de a salva locurile de muncă a angajaţilor ar fi transferul acestora în alte instituţii care se confruntă cu deficit de personal.
„Şi personalul care rămîne, va trece printr-o evaluare, prin examinare dacă este cazul, sau dacă nu, dacă este postul de exemplu pentru jurist unde este unul singur nu se face această evaluare”, a mai spus
Cristian Delibaş. Acesta a mai afirmat că a fost deja la Bucureşti unde a înaintat o serie de propuneri pentru evitarea restructurărilor de personal. Una dintre acestea ar fi făcut referire la reducerea bugetului de salarii, pe lîngă cea de 25% legiferată, însă deocamdată nu ar fi primit nici o precizare clară în acest sens. O nouă deplasare la Minister o va face directorul DADR la începutul săptămînii viitoare cînd cel mai probabil va intra şi în posesia noii organigrame şi va şti cu exactitate numărul maxim de posturi din cadrul instituţiei. Cert este faptul că, singurele date oficiale se referă la un număr maxim de salariaţi în instituţiile din teritoriu de 1.255 de persoane, în condiţiile în care în prezent sunt încadraţi aproximativ 3.000 de angajaţi.