Externalizarea serviciului de hrană pentru copiii instituţionalizaţi s-a dovedit a fi mult mai costisitoare decît au anticipat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Drept pentru care, s-a decis ca, de la data de 15 februarie cînd practic trebuia să fie prelungit contractul cu firma de catering care a cîştigat licitaţia, hrana asistaţilor social să fie pregătită într-o singură locaţie, respectiv o bucătărie proprie amenajată şi dotată corespunzător la subsolul instituţiei.
“
Din data de 15 februarie vom externaliza serviciul de masă în sensul că vom prepara mîncarea pentru toate centrele din Botoşani şi cel de la Mînăstirea Doamnei într-o bucătărie din cadrul Direcţiei, este tot un fel de catering pentru că nu îl mai fac în fiecare centru. Îl facem într-un singur loc şi astfel vine şi economia”, a declarat
Liviu Rădăşanu, director executiv DGASPC.
Amenajarea bucătărie de la subsolul direcţiei a costat în jur de 3.000 de lei iar hrana preparată în această locaţie va fi destinată pentru 7 centre din municipiu şi cel de la Mînăstirea Doamnei. Prin această metodă, conducerea DGASPC susţine că se va face o economie de 10 procente la cheltuieli. În noua bucătărie vor fi angajaţi 9 bucătari din cadrul instituţiei.