Este unul dintre directorii de la Botoșani pentru care activitatea specifică funcției de conducere nu presupune doar activitate de birou.
Andrei Turcoman a preluat conducerea societății Eltrans în luna noiembrie a anului trecut și a încercat să aducă îmbunătățiri transportului public de la Botoșani. Spune că schimbările survenite pe parcursul celor peste 12 luni se datorează și faptului că a încercat să mențină un contact strâns atât cu salariații din subordine, cât mai ales cu călătorii care utilizează mijloacele de transport public din municipiul reședință de județ.
Zilnic își dedică cel puțin o oră discuțiilor cu botoșănenii.
„Pentru a avea un feedback cât mai corect și o relație apropiată cu clienții noștri și cu colegii mei de la exploatare, îmi petrec cel puțin o oră pe zi pe traseul 101 și pe traseul 102. În fiecare zi! Discutăm cu călătorii și încercăm să avem o relație cât mai apropiată de ei și cât mai multă transparență, iar toate deciziile pe care le luăm atunci cand facem graficul și când scoatem mașina în stradă să corespundă cu necesitatea lor de transport public”,
Andrei Turcoman, director general SC Eltrans SA
Unul dintre demersurile inițiate de tânărul director al companiei de transport public de la Botoșani a fost acela de mărire a flotei de autobuze. În special pentru luna decembrie, una efervescentă pentru circulația din municipiu, când cererea din partea botoșănenilor este extrem de ridicată.
SC Eltrans SA a cumpărat recent patru autobuze de la o companie din București, la un preț de 45.000 de euro fiecare. Deși nu au fost noi din fabrică, fiecare avea la bord un număr mic de kilometri parcurși, de 1.000 sau 3.000 de km, astfel că achiziția este considerată de conducerea companiei a fi una fezabilă având în vedere prețurile practicate pe piața liberă.
Autobuzele se află în proprietatea companiei Eltrans, în cazul de față nefiind vorba despre leasing operațional, adică o formă de închiriere a mijloacelor de transport.
„Pentru că prioritatea noastră sunt călătorii, societatea Eltrans a achiziționat un număr de patru autobuze astfel mărindu-și flota la 13 autobuze. Ca urmare, traseul 102 este exploatat de la data de 1 decembrie cu un număr de patru autobuze. Ceea ce vreau să subliniez aici este că vom avea curse la ambele capete, fără oprire la mijloc până în Zona Industrială, până la ora 11 seara, alimentând necesitatea de transport a elevilor și a tuturor celor care lucrează în Zona Industrială”,
Andrei Turcoman, director general SC Eltrans SA
Prin introducerea noilor autobuze pe cele două trasee din municipiu vor fi micșorați și timpii de așteptare pentru călători.
Mai ales în sezonul rece, când temperaturile pot provoca un real disconfort. Astfel că timpii de așteptare coboară la maximum 12 minute.
„După cum prea bine știm, luna decembrie are o necesitate de mobilitate urbană cu un specific anumit. Sunt foarte mulți participanți la trafic care vin din exterior și de aceea aș dori pe această cale cetățenii care sunt pe liniile noastre să folosească din ce în ce mai mult transportul public pentru a evita eventuale ambuteiaje în trafic, pentru a economisi timp și pentru a economisi bani”,
Andrei Turcoman, director general SC Eltrans SA
Directorul Eltrans a explicat că unitatea avea nevoie de o rezervă de mijloace de transport cunoscute ca fiind o „flotă caldă”.
„Societatea Eltrans gestiona cele două trasee cu un număr de 9 autobuze, dar nu avea «flotă caldă». Adică, dacă apărea o defecțiune la un autobuz, pe perioada remedierii acestei defecțiuni, acel traseu de unde pleca acel autobuz rămânea descoperit. Și timpii reali nu mai corespundeau cu cei din grafic și atunci prin această achiziție, ceea ce vom realiza este că vom fi consecvenți. Adică, dacă autobuzul trebuie să fie la 9 într-un anumit punct, chiar dacă apare o defecțiune sau două, societatea Eltrans va dispune de «flotă caldă» și va scoate alt autobuz pe traseu”,
Andrei Turcoman, director general SC Eltrans SA
Din data de 16 decembrie 2022, pe ambele trasee din municipiul reședință vor circula 10 autobuze, din care șase pe Calea Națională și diferența pe Primăverii.
Pentru anul viitor, conducerea Eltrans și-a propus amenajarea propriei spălătorii pentru ca acest serviciu să fie prestat în regie proprie: „La investițiile pe anul viitor plănuim să ne facem propria spălătorie. În momentul în care colegii noștri termină traseul seara, mașinile să fie perfecte din punct de vedere estetic interior – exterior pentru colegii care le preiau dimineața”.
Andrei Turcoman a concluzionat că viziunea transportului public va fi schimbată odată cu implementarea proiectului inițiat de primarul Cosmin Andrei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care vor fi achiziționate 11 autobuze electrice. Proiectul prevede amenajarea de stații moderne, totemuri electronice și sisteme e-ticketing.
PSD Botoșani le mulțumește botoșănenilor pentru participarea la vot și pentru încrederea acordată
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
ÎN ACEASTĂ SEARĂ: Clădirea Primăriei Botoșani va fi iluminată în culoarea portocalie
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
CE a scris presa rusă despre victoria lui Călin Georgescu în turul I al alegerilor prezidențiale
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Adolescenți prinși de jandarmi după ce au furat trei geci dintr-un club din Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Botoșănean care mergea pe contrasens, urmărit de polițiști în trafic: CE s-a descoperit după control
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024