Discuții aprinse, spirite încinse, buget problematic – ingrediente ale ședinței ordinare a Consiliului Județean Botoșani, de joi, 26 martie 2015. Discuțiile care s-au iscat în jurul proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului unei societăți aflate în subordinea instituției s-au stins greu și au stârnit zeci de nemulțumiri în sală.
Cel care a pornit discuția, a fost consilierul Gheorghe Vâzdoagă, dar acestuia i s-a adăugat și Dorin Ciuștea, care a punctat câteva nereguli identificate în proiectul de buget, acuzând dur modul în care a fost gândită înființarea și funcționarea societății Parc Industrial.
„Vă rog să îmi spuneți că nu este o glumă proiectul de pe ordinea de zi. Vă reamintesc că în luna august a anului 2014, am aprobat un proiect de hotărâre de fuziune a societății PARC INDUSTRIAL cu Eco Sal. Am aprobat și procedura de fuziune, am aprobat tot ce ține de fuziune. Practic, în urma fuziunii, societatea PARC INDUSTRIAL se dizvolă fără lichidare. Așa scrie în materialul pe care l-am prezentat. Acum venim în luna martie, la opt luni după ce am aprobat fuziunea, să aprobăm bugetul unei societăți care s-a dizolvat sau trebuia să se dizolve? După părerea mea, este inexplicabil”, a afirmat Dorin Ciuștea.
Ba mai mult, acesta a comentat dur bugetul creionat pentru anul 2015 la societatea patronată de Consiliul Județean Botoșani, menționând că „acesta este un buget demn de-un chioșc alimentar de pe bulevard. Ca să-ți propui, ca societate, să începi cu un număr mediu de personal de cinci oameni și să termini anul cu un singur salariat, este ridicol. Singurul indicator realizat în 2014 din cei prezentați de conducerea societății, este cel legat de salariul directorului, care a crescut cu 200%”.
În apărarea sa, directorul societății în discuție, Costel Țugui (foto jos), a intervenit:
„Salariul directorului nu s-a mărit, nu s-a dublat, a rămas același. Am rămas cam singurul angajat până la sfârșitul anului, pentru că noi a trebuit să facem rectificări bugetare”.
Potrivit proiectului de buget prezentat în proiectul de hotărâre, la finalul anului 2014, societatea avea opt salariați, pe lângă angajatul pentru conducerea unității, al cărui salariu a fost stabilit pentru anul 2015, la 1.500 lei.
Proiectul de buget a fost însă apărat atât de președintele de CJ, cât și de consilierul județean Cătălin Flutur. Iată intervenția acestuia din urmă:
„Parc Industrial trebuie să rămână pentru că abia acolo există un viitor. Pe alocarea fondurilor europene în 2014-2020, una dintre axele eligibile, toată lumea se înghesuie să facă parcuri industriale, noi nu am vorbit aiurea. Sensul hotărârii de astăzi este să votăm un proiect, o gândire”.
Proiectul de hotărâre a fost adoptat în cele din urmă cu 17 voturi pentru, cinci abțineri și opt voturi împotrivă.
(C.B.)
S-a făcut anunțul mult așteptat: CÂND intră banii pe cardurile de energie
Redacția Botoșăneanul
Jan 14, 2025
Morți de aproape 7 milioane de euro anul trecut la Botoșani
Ramona Lupu
Jan 14, 2025
Cum să alegi cele mai bune pompe de apă cu utilizări casnice și industriale
Redacția Botoșăneanul
Jan 14, 2025
Eficiența alimentelor versus pastilele pentru creșterea testosteronului
Redacția Botoșăneanul
Jan 14, 2025
Cum afectează stresul performanțele în sala de fitness și cum poți ajunge la o stare de bine
Redacția Botoșăneanul
Jan 14, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile