Modificări în rîndul numărului de angajaţi vor fi operate şi în cadrul Casei Judeţene de Pensii Botoşani. Însă, asemeni altor instituţii din sfera serviciilor publice vizate pentru disponibilizări de personal, au fost lansate doar date la nivel naţional, nefiind emise şi informaţii concrete structurilor din teritoriu. Potrivit conducerii CJP, la momentul actual este cunoscută doar noua organigramă a Casei Naţionale de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale, potrivit Hotărîrii de Guvern nr. 662/7.07.2010 privind unele măsuri organizatorice şi funcţionale în cazul instituţiilor subordonate Ministerului Muncii. Normativul prevede că
„Statutul CNPAS aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 13/2004, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 56 din 23 ianuarie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 8, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins: „(11) Casa Nationala functioneaza cu un numar maxim de 3.476 de posturi, finantate din bugetul asigurarilor sociale de stat, dintre care 123 de posturi aferente sistemului de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale. Numarul maxim de posturi pentru aparatul central este de 280 de posturi, dintre care 26 aferente sistemului de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale, si 3.196 de posturi pentru casele teritoriale de pensii, dintre care 97 aferente sistemului de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale.“ La articolul 22, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „ Numarul maxim de posturi pentru casele teritoriale de pensii este de 3.196, dintre care 97 de posturi aferente sistemului de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale.“, se arată în actul normativ.
„Ar fi bine să se trimită noua organigramă pentru a se înceta cu această presiune”
Narcis Dreţcanu, directorul executiv adjunct al CJP susţine că, rezultatul bursei zvonurilor privind reducerile de personal nu au un efect tocmai benefic asupra angajaţilor acestei instituţii, în cazul cărora presiunea pierderii locului de muncă este una extremă.
„Pentru a înceta odată cu această tensiune ar fi bine să se trimită noua organigramă săptămîna aceasta. Atît timp cît nu văd organigrama şi criteriile, iar odată cu criteriile va veni şi numărul de posturi pe care trebuie să îl reducem, atunci am putea discuta despre pasul următor. Nu pot spune că am colegi mai puţin valoroşi sau mai puţin competenţi”, a declarat
Narcis Dreţcanu, director executiv adjunct CJP. Conform unor zvonuri neconfirmate, criteriile de selecţie a personalului care va părăsi instituţia se vor face potrivit unui punctaj în funcţie de statutul social al angajaţilor, perioada rămasă pînă la pensionare sau experienţa acumulată în cîmpul muncii.