Problema a ieșit la iveală la ședința ordinară
Eco Proces ce-a avut loc săptămâna asta la
Consiliul Județean. Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv a atins acest subiect și a arătat că la noua rampă nu vor fi depozitate două tipuri de deșeuri:
”Două categorii de deșeuri nu sunt prevăzute a fi primite pe rampa de la Stăuceni, cele de resturi rezultate din construcții și cele de deșeuri biodegradabile, de pe spații verzi sau străzi. Nu sunt platforme de depozitare pentru ele. Noi la Botoșani avem și avem păstrate, până anul acesta am avut toate deșeurile astea din demolări și reutilizarea lor în zone care se pretează”.
Mai mult decât atât, ce este mai grav este faptul că această scăpare din proiect nu poate fi reparată din mers dar fiind faptul că din mers, finanțarea a fost obținută doar pentru colectarea de deșeuri menajere.
”Proiectul din start s-a prevăzut așa, deci toată lumea dacă vedea, știa, vedea că din start asta a fost finanțarea. Deci finanțarea a fost fără aceste categorii de deșeuri. Fiecare de acum, pentru celelalte categorii, operatorii sau administrațiile publice locale trebuie să încheie contracte cu operatori autorizați. Din cunoștințele mele la nivelul județului Botoșani nu există un asemenea depozit autorizat”, a mai arătat
Simion Drelciuc.
Ceea ce înseamnă că, la momentul deschiderii rampei de la Stăuceni, operatorii de salubritate sau primăriile din județ vor trebui să identifice rampe care să fie autorizate și pe cele două tipuri de deșeuri.
”Avem în vedere să construim un asemenea spațiu pentru că un depozit de genul acesta pentru a fi autorizat și avizat, urmează aceleași principii și aceleași prevederi legale ca la un depozit normal. Sunt tot deșeuri, numai că de altă categorie”, a completat directorul
Urban Serv.
O altă variantă ar fi ca administratorul rampei de la Darabani să se poată autoriza pe cele două tipuri de deșeuri.
(G.E.)
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
Râde țara de noi cu groapa de gunoi de 140 de milioane închisă de-o… taxă: VIDEO