În primele zile ale lunii fondurile se epuizează
Centrul a fost deschis în iulie 2014 şi chiar dacă se fac decontări pentru cei care prezintă bilete de trimitere, totul se face în limita fondurilor disponibile. La început au existat liste de aşteptare pe o perioadă mai îndelungată, acum programările se fac de pe o lună pe alta, iar de obicei, în primele zile ale lunii fondurile se epuizează, iar restul persoanelor beneficiază de consultaţii şi şedinţe cu plată. Preţurile sunt modice, dar puţini sunt cei care plătesc. La centru de recuperare persoanele interesate pot face kinetoterapie, fizioterapie, aerosoli, masaj.
Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamnă că holurile centrului sunt arhipline. Multe dintre persoanele interesate sunt de părere că procedurile nu-şi vor mai face efectul dacă corpul uman este nevoit să iasă la temperaturile scăzute de afară. Dar acest lucru nu este valabil pentru toate procedurile.
„În funcţie de aparatură şi personalul angajat, fiecare centru primeşte un punctaj după care se ghidează Casa de Asigurări în ceea ce priveşte decontarea. Sperăm ca anul acesta să achiziţionăm măcar un aparat pentru a mări fondurile subvenţionate de Casă. Anul trecut de două ori am scos şi la concurs un post de maseur, dar nu a venit nimeni” a spus medicul specialist al centrului.
Prioritate au pacienții internați
Centrul este dotat cu aparat laser, electroterapie, ultrasunet, magneto diaflux, aparat cu unde scurte, biciclete, benzi multifunctionale, aparat aerosoli. Fiind integrat în ambulatoriu, prioritate au pacienţii internaţi, care vor beneficia de consultaţii şi tratament pe durata spitalizării.
„
Din toate punctele de vedere, cred că este una dintre realizările spitalului. Şi ar putea fi una din sursele de venit ale spitalului” a menţionat
Stelian Gherasim, managerul spitalului.
Mihaela AMARINE
CITEȘTE:
Spitalul Dorohoi şi-a deschis o asociaţie pentru atragerea de fonduri