Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a fost introdus și proiectul privind acordarea unui mandat special reprezentantului CJ în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) societății Nova Apaserv pentru numirea membrilor CA, precum și aprobarea modelului de contract, dar și stabilirea indemnizației lunare.
Înaintea probei de interviu, lista cu candidați cuprindea nouă nume, din trei partide:
- Viorica Andronachi (PSD)
- Doru Constantin (PSD)
- Narcis Ștefan (ALDE)
- Ionel Dimitrovici (ALDE)
- Dumitru Pascariuc (PSD)
- Ioan Comarița (PSD)
- Victor Ivănescu (PNL)
- Gabriel Atudoroae (ALDE)
- Simion Drelciuc (PSD)
După susținerea interviului, pe lista scurtă care va fi și aprobată de plenul CJ au rămas cinci nume, în ordinea punctajului obținut:
- Doru Constantin, punctaj criterii de evaluare 239,70;
- Dumitru Pascariuc, punctaj criterii de evaluare 228,50;
- Ioan Comarița, punctaj criterii de evaluare 227,10.
- Gabriel Atudoroae, punctaj criterii de evaluare 225,50;
- Ionel Dimitrovici, punctaj criterii de evaluare 217,10;
„Au făcut o listă foarte scurtă, deși legea vorbește într-adevăr de o listă scurtă care poate fi făcută cu mai mult de cinci persoane, poate ajunge și până la șapte. Au fost tot felul de indicatori care au fost avuți în vedere, este foarte stufoasă legislația în domeniu”, a arătat Narcis Ștefan, fost președinte CA Nova Apaserv.
În cazul demisiei unuia dintre membrii noului CA, o altă persoană aflată pe lista scurtă ar urma să-i ia locul: „Noi suntem rezerve de lux, ca la fotbal”, a mai spus Narcis Ștefan.
S-a ajuns astfel la situația în care PSD este majoritar în CA-ul de la ”Apă” cu trei voturi, în timp ce ALDE are doar două. Și fiecare dintre aceste partide are propriile rezerve pe lista scurtă.
PSD îi are capitalizați pe Doru Constantin, Ioan Comarița și Dumitru Pascariuc. Ultimul este șeful Stației de Tratare de la Bucecea, fost consilier local PSD la Consiliul Local Bucecea, în mandatul 2012 – 2016.
ALDE i-a impus pe Gabriel Atudoroae și Ionel Dimitrovici.
După adoptarea hotărârii privitoare la structura nouă a administratorilor, urmează a se convoca AGA pentru data de 4 noiembrie 2021, într-o ședință cu patru puncte pe ordinea de zi în care va fi învestit noul CA.
De asemenea, va fi aprobat și contractul de mandat al fiecărui administrator care probabil că va avea o durată de patru ani.
Va fi stabilită și indemnizația lunară a noilor administratori, care potrivit legislației de profil este formată dintr-o componentă fixă și una variabilă.
La precedentul CA s-a mers pe o indemnizație fixă în cuantum de 1.000 de lei pe lună.
Neoficial, în prezent ar circula o serie de zvonuri prin care s-ar dori majorarea remunerației pentru membrii CA.
Legea spune că indemnizaţia fixă nu poate depăşi de șase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate.
Iar componenta variabilă va avea la bază indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari, negociaţi şi aprobaţi de AGA.
Cuantumul componentei variabile a membrilor neexecutivi nu poate depăşi maximum 12 indemnizaţii fixe lunare.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Bicicliștii, cei mai răi participanți la trafic de la Botoșani, îi depășesc și pe amețiți
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Plăcere pentru tine, confort pentru cei din jur, cu alternativa moderna la fumat
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024