Drumul naţional 29 Suceava - Botoşani, a cărui modernizare capitală a fost finalizată anul trecut, a intrat în topul celor mai periculoase şosele din judeţul Suceava. Este o consecinţă a faptului că drumul permite rularea cu viteze mai mari şi automat apar, din păcate, şi mai multe accidente rutiere grave. Datele rezultă din analiza de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava pentru primele nouă luni ale acestui an, scrie Monitorul de Suceava.
Conform statisticilor, în primele nouă luni ale acestui an, pe drumurile publice din judeţul Suceava au avut loc 226 de accidente rutiere grave, soldate cu 64 de persoane decedate şi 195 de persoane rănite grav.
Foarte interesantă este analiza cu privire la numărul de accidente rutiere grave pe principalele drumuri care străbat judeţul. Pentru prima dată, în top 3 apare DN 29, care leagă Suceava de Botoşani.
Cea mai periculoasă şosea rămâne, la fel ca în anii trecuţi, DN 17, de la Suceava spre Ardeal. Pe a doua poziţie se află DN 2 (E 85), de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la Siret, unde s-au înregistrat zece accidente rutiere grave, soldate cu patru morţi şi nouă răniţi grav.
DN 29, Suceava - Botoşani, se situează pe locul trei, cu nouă accidente grave, soldate cu o persoană decedată şi zece rănite grav.
CITEŞTE ŞI:
Au sfârşit în mlaştină - Un dezastru din Botoşani în istoria celor mai mari tragedii din România
Apariţia DN 29 în acest nedorit top nu face decât să confirme faptul că o şosea modernizată, cu asfalt de calitate şi cu benzi mai largi, aduce o creştere mare a numărului de accidente. Exact la fel s-a întâmplat şi cu DN 17, de la Suceava spre Ardeal, care a devenit drumul pe care au loc cele mai multe tragedii, imediat după ce a fost modernizat capital.
Poliţiştii rutieri explică faptul că un drum cu asfalt de calitate, completat de benzi mai largi (cum este cazul DN 17 şi pe anumite porţiuni şi DN 29) înseamnă viteze mai mari de rulare şi, consecinţa imediată, accidente numeroase şi grave. De aceea şi controalele în trafic se axează pe cele cu autospecialele cu radar.
Subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat că în planul cadru pentru reducerea riscului rutier s-a urmăritcu preponderenţă executarea de acţiuni punctuale pe linia depistării şoferilor băuţi, în special în zilele din fiecare weekend şi cu ocazia sărbătorilor religioase, perioade în care, s-a constatat, au loc cele mai multe accidente pe fondul consumului de alcool.
CITEŞTE ŞI:
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024