Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean în vederea identificării fiului afaceristului botoşănean care a fost depistat la Iaşi cu carne de cal pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Inspectorii sanitar veterinari au efectuat o serie de „vizite” la sediul firmei
administrată de Radu Merticariu însă fără vreun rezultat concret dat fiind faptul că acesta se sustrage de la ancheta demarată de autorităţile locale. Cum afaceristul botoşănean pare să fi intrat în pământ, inspectorii au cerut vineri, 25 noiembrie 2011 ajutorul poliţiştilor. „
Nu avem o situaţie finală din cauză că, încă o dată colegii mei nu l-au găsit la faţa locului pe proprietar, pe cel implicat în acea acţiune şi care urmare astăzi (vineri 25 noiembrie) am demarat o acţiune de notificare către Poliţia din judeţul Botoşani ca să ne vină în sprijin. Când îl vom găsi vom analiza situaţia şi vom face echipe mixte pentru a merge la faţa locului. Nu mai avem nici o soluţie, depăşeşte deja competenţa noastră faptul că proprietarul nu vrea să poarte un dialog cu cei de la Direcţia Sanitar Veterinară pentru a efectua o anchetă”, a declarat
Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA. Potrivit şefei Direcţiei Sanitar Veterinare odată cu identificarea lui Radu Merticariu urmează a se stabili de unde provin animalele care au fost sacrificate pentru a ajunge pe piaţa din Iaşi dar şi locaţia unde au fost sacrificate.
(G.E.)