Avertizarea meteorologică de tip cod portocaliu de frig, lansată de Administraţia Naţională de Meteorologie, a determinat astăzi convocarea, de către prefectul Dan Şlincu, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
La şedinţă de duminică au fost prezenţi reprezentanţii tuturor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă ce ar putea apărea în urma manifestărilor meteorologice grave, precum şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă aparţinând municipalităţii botoşănene.
Prefectul Dan Şlincu a apreciat ca deosebit de importantă găsirea şi internarea în centrele de cazare temporară a persoanelor fără adăpost, în condiţiile în care câteva dintre acestea au refuzat până acum serviciile oferite de instituţiile sociale.
„Aş vrea să vă reamintesc de responsabilităţile pe care unele dintre instituţiile prezente prin reprezentanţi le au prin Planul de intervenţie pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost - IJSU, Serviciul de Ambulanţă, IPJ, IJJ, Primăria municipiului Botoşani prin Poliţia Locală, Primăria municipiului Dorohoi prin Poliţia Locală a municipiului Dorohoi, DSP, DGASPC şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati”,
Dan Șlincu, prefect.
Primul reprezentant al Guvernului în Botoșani a precizat că, Centrul Social de Urgenţă are zece locuri libere, 40 de locuri sunt la fosta Şcoala 3, la adăpostul temporar, la Spitalul Municipal Dorohoi sunt 10 locuri, la Direcţia de Asistenţă Socială Dorohoi alte zece, plus câteva în mediul rural, numărul total ridicându-se astfel la 75.
„Am fost notificaţi şi de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind măsurile pe care trebuie să le adoptăm în astfel de situaţii. La nivelul IJSU, a fost anunţat personalul din compunerea grupelor operative şi urmează să pre-alertăm personalul necesar pentru constituirea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor care va fi operativ în momentul în care la nivelul de competenţă vor apărea probleme în ce priveşte situaţiile de urgenţă”,
col. Cristian Amarandei, inspector șef ISU Botoșani.
Inspectorul şcolar general Gabriel Hârtie a anunţat că din cei 68.000 de elevi, aproximativ 15.000 de copii fac naveta zilnic:
„Problema care ar putea apărea ar fi agentul termic, mai ales în mediul rural. Au fost situaţii în care centralele şcolare s-au defectat sau microbuzele şcolare nu au putut porni din cauza temperaturilor scăzute”.
Reprezentanţii furnizorilor de utilităţi au transmis că deocamdată nu sunt probleme în furnizarea energiei electrice, a gazului, a apei calde sau a agentului termic, însă sunt pregătiţi să intervină în orice moment şi să scurteze timpii de intervenţie.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Viorel Iliuță: Miza viitorului Parlament este uriașă / Lupta nu s-a încheiat – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
O structură a statului solicită SUSPENDAREA TikTok-ului în România
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024