Potrivit acestuia decada 2010 – 2020 a fost declarată ca fiind a siguranței rutiere. Însă cel puțin în ultimii ani, numărul accidentelor mortale la nivel național de menține unul destul de ridicat, doar cu un ușor trend de scădere.
”
Foarte scurt, suntem aici elita celor care formează viitorii conducători auto și trebuie să fim foarte realiști și obiectivi. Media accidentelor mortale este de 10 morți pe zi, anul acesta a scăzut sub 2.000, dar media cam pe aici este, în jur de 2.500 de accidente mortale pe an”, a declarat
Dănuț Ciubotaru.
Șeful de la Permise a mai menționat că o atenți sporită ar trebui acordată viitorilor șoferi. El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cunoștințele deținute de tineri de 18 ani, elevi au unor școli de profil și a căror procent de promovabilitate la examenele auto este mult sub media națională.
[[banner]]
”
Sub 30% procent de promovabilitate, este aici o problemă dl prefect, eu am trimis și o adresă, sunt cele trei licee de profil auto din Botoșani. Totuși sunt elevi de 18 ani care ar trebui să aibă un procentaj mare. Aatât teoretic cât și practic sunt catastrofe. Este Electrocontactul sau cum se cheamă acum și cele două licee agricole”, a adăugat
Dănuț Ciubotaru.
La nivelul județului sunt 110.216 posesori de permise auto și un număr de 65.442 de mașini înmatriculate. În cazul procentului de promovabilitate la proba teoretică, în anul 2012 din 13.884 de candidați au promovat 45% în timp ce, în 2013, din 13.662 de candidați, au luat sala 57%. Procentul per total la nivel de județ este de 45%, Botoșani fiind situat la mijlocul clasamentului național, față de Iași de exemplu cu un procent de doar 20%.
”Haideți să facem să reducem numărul de evenimente rutiere că altfel Poliția culege morții de pe străzi”, a încheiat
Dănuț Ciubotaru. (G.E.)
CITEȘTE:
Dezvăluire cu mită la permise: Dă-mi 100 de euro că-ți aranjez, dacă tot tăcem și nu spunem…