În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean s-a adus în atenție problema elevilor navetiști care sunt nevoiți să își plătească singuri transportul.
Pe ordinea de zi, s-a aflat un proiect de hotărâre privind „aprobarea unor măsuri pentru asigurarea continuității serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Botoșani, începând cu data de 1 ianuarie 2024.”
Consilierul județean PNL, Agnes Holca, a luat cuvântul și a cerut clarificări cu privire la situația elevilor navetiști care cu greu fac față cu plata transportului.
Probleme în acest sens ar exista la Botoșani și în alte 12 județe.
„Din păcate între aceste 13 județe există și județul Botoșani. Eu vreau să înțelegem ce se întâmplă și apoi să înțelegem, dacă problema nu a fost rezolvată cum Dumnezeu Doamne prelungim ceva ce nu funcționează?”
Agnes Holca, consilier județean PNL.
S-ar fi ajuns în această situație în urma unor încâlceli birocratice pe linia Consiliul Județean Botoșani - Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).
Iulian Micu, directorul Direcției Servicii Publice din cadrul CJ Botoșani, a făcut o serie de precizări mai întâi cu privire la proiectul de hotărâre.
„Contractele de delegare de gestiune actuale sunt contracte legal întocmite, sunt operabile până la data de 31 decembrie 2023. Noi suntem obligați să asigurăm în lunile ianuarie, februarie, martie, pe perioada mobilizării, continuitatea serviciului de transport la nivel de județ”
Iulian Micu, directorul Direcției Servicii Publice.
Cu privire la situația elevilor navetiști, directorul din cadrul CJ-ului nu a reușit să explice cum s-a ajuns în această situație.
„Consiliul Județean Botoșani, conform legislației în vigoare, nu este parte în mecanismul de decontare a plății navetei elevilor. Toate contractele noastre sunt corecte, legale, le-am depus la Ministerul Învățământului. Așteptăm hotărârea de Guvern, care se află în dezbatere publică și probabil va fi aprobată cât mai repede pentru a stabili acea sumă forfetară care va fi la nivel național”
Noi am transmis Inspectoratului Școlar toate datele care ne-au fost solicitate, sunt depuse la Ministerul Învățământului. Am transmis contracte, acte adiționale, copii după aceste documente, am transmis date la ANRSC la zi”
Iulian Micu, directorul Direcției Servicii Publice
Proiectul de hotărâre nu a fost votat de liberali.
Vezi în video atașat mai jos întreaga discuție
Deputatul Marius Budăi a votat la Curtești alături de soție – LIVE
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
PREZENȚA la vot în județul Botoșani: Zeci de persoane au votat prin urna mobilă
Diana Arici
Nov 24, 2024
Ziua Votului: Politicieni amendați, curg sesizările la Poliție - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024