Ziua „poetului nepereche” al românilor, Mihai Eminescu, a fost sărbătorită de preşcolarii de la Grădiniţa nr. 4 ,,Licurici” Botoşani – structură a Şcolii Gimnaziale ,,Sfânta Maria” Botoşani, sub îndrumarea cadrelor didactice prof. Nela Miron, Nicoleta Iurescu şi Aurelia Ceomîrtan.
Micuţii au derulat numeroase activităţi culturale precum audiţii de poezii şi romanţe pe versurile eminesciene, vizionarea filmului documentar „Acasă la Eminescu”, program de muzică şi poezie „Şi Eminescu a fost copil” recitând şi cântând pe versurile sale, înconjuraţi fiind de fotografii ale poetului şi de imagini reprezentative din poezia lui. Toate aceste activităţi sunt cuprinse în cadrul proiectului educaţional „Eminescu – Luceafărul, eu – o mică stea” în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ,,Mihai Eminescu” şi Liceul Tehnologic Special ,,Sfântul Stelian” Botoşani.
Copiii au confecţionat tablouri, au modelat şi au pictat scene din creaţiile marelui poet. Toată munca lor s-a concretizat, mai apoi, într-o expoziţie dedicată acestuia cu titlul „Eminescu – în suflet și în gând” la Biblioteca Judeţeană ,,Mihai Eminescu”, secţia ,,Carte pentru copii”. Invitat a fost bibliotecar Mihai Cornaci de la Biblioteca ,,Mihai Eminescu” Botoşani care le-a prezentat copiilor o colecţie de cărţi cu imagini din poezia eminesciană, insigne cu chipul lui Eminescu etc. La sfârşitul activităţilor copiii au primit ecusoane şi diplome cu chipul lui Eminescu. ,,
Suntem bucuroşi să îi aducem şi în acest an un omagiu lui Eminescu ca semn de mulţumire şi recunoştinţă nu numai pentru că a fost cel mai mare poet român, ,,poetul nepereche”, cum l-a numit George Călinescu, dar şi pentru că a reuşit în mod excepţional să ridice pe culmi inegalabile vocaţia creatoare a naţiei, a sondat ca nimeni altul din izvoarele frumuseţilor noastre spirituale şi ne-am regăsit ca popor în poezia şi proza lui nepieritoare", a spus
prof. Nela Miron consilier imagine de la Grădiniţa nr. 4 ,,Licurici” Botoşani.
Obiectivele generale ale activităţilor dedicate ,,poetului nepereche” şi desfăşurate în cadrul unităţii preşcolare de către toate cadrele didactice la grupele pe care le conduc au vizat stimularea potenţialului artistic şi creativ al copiilor, cunoaşterea poeziei eminesciene şi a potenţialului artistic al acesteia, dezvoltarea limbajului şi în special a expresivităţii acestuia prin recitarea poeziilor eminesciene dar şi prin compoziţii proprii precum şi dezvoltarea sentimentelor de dragoste şi preţuire pentru valorile naţionale.