„În farfuria mea nu o să găseşti niciodată mâncare multă şi grasă, ci puţin, bun şi light”. Afirmaţia îi aparţine lui Cristian Oprea, primul chef de anvergură „importat” de un restaurant din Botoşani. Cheful îşi propune să ofere altceva botoşănenilor.
„Am venit fiindcă am văzut dorinţa lui (Sorin Saucă – administratorul complexului – n.r.) de a evolua şi de a face lucrurile aşa cum trebuie".
„Mâncare fără ulei, fără prăjeli, cu folosirea accentuată a cuptorului. Iar dacă trebuie neapărat ulei, atunci cu siguranţă este în cantitate redusă şi e de măsline, la care se adaugă unt. Şi, foarte important, pâinea este esenţială”, declară Chef Cristian Oprea. În opinia sa, 30% din succesul mâncării este dat de pâine.
Lucrează de 20 de ani în domeniu, astfel încât şi-a format o imagine cât se poate de reală despre bucătăria românească. Iar, cu excepţiile de rigoare, aceasta nu este una tocmai roz: mâncăm mult, gras, greu pentru stomac şi, mai ales, nesănătos.
A venit la Botoşani tocmai pentru a schimba percepţia asupra mâncării, care pentru el este una de importanţă majoră.
„Trebuie să te aşezi la masă şi să te bucuri de momentul acela ca de unul extrem de important, care te poate face chiar fericit”, afirmă Chef Cristian Oprea.
Bucurie, asta vrea să dea Chef Cristian botoşănenilor care trec pragul Restaurantului Europa. A început de o săptămână să ofere un nou meniu şi pentru asta lucrează asiduu alături de o echipă căreia încearcă să îi inoculeze stilul său de a livra… bucurie în farfurie.
Motto-ul care îl reprezintă este: „magia bucătăriei este să faci din ceva simplu, ceva minunat”.
Aşa că vă aşteaptă să-i treceţi pragul şi să vă convingeţi.
PUB
USR Botoșani a deschis campania pentru parlamentare: Suntem o alternativă / Aveți cu cine – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 01, 2024
ACUM: Liderii PSD încep oficial campania electorală cu „vedetele” scoase în față – LIVE
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Un botoșănean internat la ATI are nevoie de sânge: Cineva poate face o faptă bună
Oana Sava
Nov 01, 2024