Comuna Conceşti a avut parte în acest an de cele mai mari investiţii de după revoluţie. Administraţia locală a implementat un proiect de 2,5 milioane euro prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală. Depus la Măsura 3.2.2. – Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, proiectul a schimbat faţa comunei.
Trecerea, practică şi simbolică, de la ruralul botoşănean la cel european
Centrul comunei a devenit cu adevărat mândria localităţii. Astfel, la câţiva paşi de
Primăria Conceşti, s-au amenajat acum un after-school, la care a lucrat Top Design şi un cămin cultural. Primul obiectiv face practic, mai mult sau mai puţin simbolic, trecerea de la mediul rural botoşănean şi românesc la cel european, obişnuitul WC din curte al şcolilor fiind înlocuit cu toalete moderne, din care nu lipsesc duşurile. De cealaltă parte, centrul cultural al comunei se mândreşte cu 350 de scaune, boxe şi staţie de amplificare performantă.
Cum, ca să ajungă însă la after-school şi la căminul cultural, oamenii aveau nevoie şi de drum, tot în cadrul proiectului european 6,2 km de drum sătesc de piatră s-au transformat într-unul din asfalt.
Investiţii cu chinuri multe
De asemenea, s-a construit şi canalizare pe o lungime de 5 km, de către Instalcon.
Ceva probleme au fost cu asigurarea contribuţiei proprii, undeva la 300.000 de lei.
„Nu ai cum să nu te chinui. Nici mie nu îmi convine cu atâtea chinuri dar altfel nu ai cum să fie”, afirmă
Costel Nazare, primar de Conceşti.
Centrul comunei este întregit cu sediul Primăriei, renovat şi el nu cu mult timp în urmă şi cu un teren de sport săpat în dealul din spatele noilor clădiri.
(S.B.)
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
Costel Nazare primar în comuna Conceşti cu 95% din voturi
[[banner]]
VEZI ŞI:
Primarul căminelor : 14 miliarde într-un cămin cultural, deşi avea deja unul - GALERIE FOTO