Natural, fără discurs pe hârtie și într-un dialog continuu cu persoanele participante la eveniment, Valeriu Iftime schimbă paradigma acțiunilor încărcate de festivism.
Președintele Consiliului Județean a fost invitat la ceremonia de înmânare a premiilor financiare acordate de Ministerul Educației celor două eleve care au avut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an.
Când i s-a dat cuvântul, Valeriu Iftime s-a ridicat în fața celor prezenți și a mărturisit că în alte circumstanțe nu ar fi onorat invitația.
Însă este un admirator al educației și a tot ce decurge din știință, implicit a oamenilor deștepți. Mai ales a copiilor care reprezintă viitorul.
Valeriu Iftime, președinte CJ Botoșani
„Știam că este un eveniment important. Nu aș fi venit pentru că rup tot programul acesta pentru tot felul de evenimente, ba studiez un drum, ba...știți? Cumva lucrurile astea sunt importante dar când vorbim despre copii de nota 10, chiar am vrut să văd. Asta înseamnă chestiune importantă și este un model, mulți urmărim modele din muzică, din sport, talente din astea care au nativitate extraordinară, dar puțini urmărim copii care au 10”,
Valeriu Iftime a arătat, fără să-și fi propus probabil acest lucru, că astfel de festivități pot fi desfășurate și altfel, într-un mod spontan în care sunt puși în valoare cu adevărat cei care reprezintă esența invitației.
Fără un discurs în limbaj de lemn scris de un consilier inspirat de Wikipedia.
A intrat așadar în dialog cu studenta Iolanda Constantin, una dintre elevele care au promovat bacalaureatul cu nota maximă.
S-a interesat de subiectul de la limba română (nuvela Moara cu Noroc a lui Slavici) și a dorit să știe dacă fata a susținut examenul și la matematică.
Ulterior a mărturisit că dorește la rându-i să premieze elevele de 10, dar fără a plana asupra acestui gest vreo încărcătură electorală.
Asta deși, de trei ani, Valeriu Iftime și Gheorghe Ciubotaru premiază elevii olimpici.
„O fac din toată inima și nu o fac dintr-o anumită...Mă simt cumva responsabil față de niște copii care iau nota 10, este ceva incredibil. Sunteți ceva incredibil. Adică cine o facem dacă ar putea să fie niște modele pentru lumea noastră, avem nevoie de modele”.
A intrat în dialog și cu inspectorii școlari și chiar s-a interesat de cât de interactiv poate fi: „Este foarte oficială treaba asta sau trebuie să fim scorțoși, așa?”.
A povestit că a vizitat o școală din mediul rural unde încă a găsit învățământ simultan „ca în vremea lui Creangă” și a atins și subiectul abandonului școlar.
Întreaga discuție, în materialul video de mai jos
Care este salariul pe care-l cere Mailat de la echipele din Superliga
Gabriela Erdic
Dec 26, 2024
Lupta pentru putere: Cine sunt persoanele care-i vor locul Elisabetei Lipă
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
Un botoșănean care se credea șofer și un amețit prinși în flagrant de Poliție
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
ACCIDENT rutier în a doua zi de Crăciun, femeie captivă într-o mașină
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
SGR se extinde, noi materiale vor putea fi date spre reciclare și NU mai ajung la ghenă
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile