O tânără din Dorohoi se află printre cei zece olimpici care au semnat contractele de acordare a bursei de merit din partea Academiei Române.
Potrivit unui anunț oficial, Academia Română a acordat bursă de merit unor elevi provenind din 10 colegii naționale și licee din Brașov, București, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Dorohoi, Fălticeni, Jibou și Tulcea.
Este vorba despre Oana-Maria Silivăstru, care a absolvit cursurile Școlii ”Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi, în prezent studentă la Facultatea de Matematică și informatică, specializarea Informatică, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.
Criteriile luate în considerare pentru bursa Academiei Române au fost: rezultatele școlare, premiile obținute la olimpiadele naționale și internaționale, motivația și dorința de a acumula cunoștințe și de a evolua profesional, capacitatea creativă și inovativă, dar și situația materială a părinților. Bursele vor fi acordate anual până la finalizarea studiilor de liceu sau facultate, cu condiția menținerii performanței școlare de excepție.
Oana-Maria Silivăstru a dovedit că nu este doar o tânără inteligentă, ci și una empatică și cu suflet mare.
După ce a aflat că este beneficiara bursei din partea Academiei Române, Oana-Maria a anunțat că anul acesta își va ”dărui” ziua de naștere (11 septembrie) pentru copiii bolnavi de cancer, care au nevoie de susținere pentru a reuși să își continue studiile după perioadele dificile de tratament și spitalizare.
”Anul acesta, de ziua mea, îmi doresc ca toate cadourile să se transforme în donații pentru copiii cu afecțiuni oncologice din Asociația Magic. Aceste donații se vor duce direct către MagicEDU - un proiect prin care 200 de copii primesc burse lunare în valoare de câte 500 lei pentru a putea să își continue sau completeze studiile după lungi perioade de tratamente și spitalizare”,
Oana-Maria Silivăstru
Vlad Pop, inițiatorul acestui proiect, a fost singurul reprezentant al României în cursa Arctic Ultra Virtual Race 2021 și a alergat 620 km pentru a atrage atenția importanței educației în viața copiilor bolnavi de cancer. În spatele acestei voințe puternice se află un singur gând, acela că niciun copil nu trebuie să treacă singur prin problemele ce rezultă din această boală îngrozitoare și merită toată susținerea noastră.
”Nu este doar o investiție în educația acestor copii, ci și o investiție în motivația lor de a se lupta cu boala și de a avea o viață independentă după ce vor fi reușit să învingă cancerul”.
Gestul este cu atât mai emoționant cu cât chiar viața tinerei din Dorohoi este o adevărată lecție de viață. Chiar dacă, la naștere, medicii nu îi dădeau nicio șansă de supraviețuire, dorința de a trăi și de a învinge a fost mult mai puternică.
Doina Federovici: Împreună ducem tradițiile populare mai departe
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Bărbați prinși pe camerele video în timp ce își descărcau „gunoiul” din dubă
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Valeriu Iftime: Atâta ignoranță și lipsă de empatie rar mi-a fost dat să văd…
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Concluzia lui Emil Săndoi, după ce Poli Iași a remizat la Botoșani în derby-ul Moldovei
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024