După ce a aşteptat aproximativ trei săptămîni să primească lemnul de la Guvern pentru continuarea construcţiei caselor destinate sinistraţilor, municipalitatea dorohoiană a fost nevoită să returneze primele două camioane trimise în oraş. Şi asta deoarece elementele de cherestea ajunse în oraş erau prea lungi şi prea groase.
„Erau mai lungi cu un metru”
Primăria ar fi trebuit să le taie la dimensiunile necesare, numai că acest lucru ar fi însemnat iarăşi o pierdere de timp. Poate că s-ar fi făcut acest lucru, numai că instituţiei i se repartizează lemn măsurat la cantitate şi nu la număr de case, iar tăierea lui ar fi însemnat pierderea unei importante cantităţi, ceea ce ar fi lăsat unele viitoare imobile fără cherestea. „Erau mai lungi cu un metru şi atunci rămîneau resturi şi erau şi prea groase. Eu dacă îl luam, la cantitate mă încărcam cu o anume cantitate şi foloseam grinzi mai groase decît cele care trebuiau şi atunci era pericolul ca să rămînă case care să nu le pot finaliza. Sau nu puteam să justific acel material pentru că la fiecare casă trebuie să dau o anumită cantitate de materiale”, ne-a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.
100 de case blocate de lipsa lemnului
Lemnele au fost achiziţionate pentru toată ţara de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, prin Agenţia Naţională de Locuinţe. Cînd a trebuit să se facă recepţia pentru cheresteau sosită la Dorohoi la faţa locului au sosit şi reprezentanţi ai ANL, care, constatînd că lemnul nu corespunde ca formă necesarului, au decis să îl trimită înapoi. De furnizarea acestuia se ocupă societatea „Alabastru”, care a cîştigat o licitaţue organizată prin Bursa Română de Mărfuri. În aceste condiţii municipalitatea dorohoiană încă aşteaptă să îi parvină lemnul bun deoarece lucrările sînt blocate la aproximativ 100 de case care au ajuns la stadiul de construcţie a acoperişului.
UDPATE : De la discuţia purtată luni dimineaţă cu edilul de Dorohoi au început să sosească şi transporturi cu cherestea conformă cu necesităţile. Pînă marţi la amiază au ajuns 140 de metri cubi.
Un cunoscut restaurant se închide după 10 ani, va fi înlocuit cu un nou proiect
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Medici de top la Suceava, botoșăneni salvați în spitalul vecin de o echipă multidisciplinară
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Județul Botoșani intră astăzi sub incidența unui COD GALBEN
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Recidivă la Botoșani: Șumudică le-a arătat semne obscene fanilor botoșăneni – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Pompierii botoșăneni au fost chemați în misiune în zorii zilei
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024