Dacă la Vorona câteva mii de oameni s-au strâns în centrul comunei până ce aproape că au blocat circulația, la Pomârla ultima zi din 2018 a fost marcată în Amfiteatrul ”Prof.Univ. Gică Grădinariu”.
Acolo s-a desfășurat o ediție excepțională a festivalului care a devenit deja o tradiție la Pomârla și care a reunit circa 2.000 de oameni în tribune, dar și pe alături dată fiind afluența publicului.
În startul manifestării organizate de Primărie, conducătorul localității s-a ferit să spună prea multe cuvinte.
”Ca să prezint «Fetele din Botoșani», să le spun bun venit, este un pic atipic. Sunt emblematice pentru județul nostru, ne reprezintă cu cinste, le vedem peste tot, ne mândrim cu ele și așa cred că este mai potrivit să vă ureze ele bun venit la acest eveniment. Bucurați-vă sufletele alături de cele trei frumoase fete din Botoșani”,
Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.
Cele trei tinere au cântat trei sferturi de oră, iar la final i-au oferit primarului întâiul lor CD. Aceasta după ce, în prealabil, fetele s-au prins într-o horă pe scenă alături de mai mulți copii.
Festivalul a continuat cu ”căiuți”, ”mascați” și alte bande de urători
”Vom amplifica manifestările culturale în următorii doi ani având în vedere că anul 2020 este unul de referință pentru comuna Pomârla, se împlinesc 600 de ani de la prima atestare documentară”,
Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.
Organizatorii au ținut să mulțumească tuturor participanților de la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Anul Nou, în numele întregii comunități din Pomârla, ”urată fiind, așa ca la carte”.
INSTALEAZĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Botoșănean cu tupeu, prins BEAT la volan pe un drum din județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024