Tehnici de respirație și meditație
La acest stagiu au fost şi membrii cluburilor
DAO Botosani, respectiv Corut Ciprian, Narcis Agachi, Victor Trofin, Mircea Luca, George Balmos si Matei Lunca. Deasememea a participat si
Eugen Turcanu centura neagra trei dang coordonator tehnic pentru judetul Botosani. La sectiunea gimnastica energetica (tham the) s-au studiat tehnici de respiratie si meditatie. Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit.
Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii. Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala. La aceasta sectiune au participat si persoane ce nu practica arte martiale si au dorit sa se initieze si sa studieze aceste tehnici de relaxare.
Tehnici perfectionate prin folosirea armelor de lemn
La sectiunea arme de lemn s-au studiat baston, long gian cu două si trei elemente, bastoane scurte, tonfa si sabie de lemn. Acestea sunt permise a fi practicate doar de la un anumit grad si o anumita varsta si nu la alegere. Practicantii s-au antrenat sub supravegherea atenta a
Maestrului Tong si au perfectionat tehnicile dobandite pe parcursul anilor.
La sectiunea arme taietoare si arme rare s-au studiat palos, lance, topor, halebarda, cutite randunica si cutite fluture, long gian cu nouă elemente si sabie. Acestea se studiaza de la gradul de minim centra neagra.
La sabie conditia de participare este de minim centura neagra trei dang. La aceasta a participat si
Eugen Turcanu coordonator tehnic pentru judetul Botosani. S-au lucrat tehnici de taiere si blocaj, singular cat si cu partener.
Tehnici de autoapărare și taho quyen
Campionul European Narcis Agachi centura neagra un dang a participat alaturi de Corut Ciprian, Jajaie Florin,Luca Mircea si Balmos George la palos vietnamiez.
Palosul este o arma taietoare,cu o singura lama taietoare, cu varianta flexibila si neflexibila. S-a studiat combinatii cu partener, tehnici de autoaparare si thao quyen.
Victor Trofin a studiat long gian cu nouă elemente la arme rare .Sunt nouă segmente metalice de 10 cm unite prin inele intre ele si la capat cu o bila sau o muchie taietoare) Acesta a ajuns la aceasta arma rara dupa studiul long gian cu două elemente si long gian cu trei elemente. Armele articulate sunt extrem de spectaculoase dar foarte greu de manevrat.
Victor Trofin lucreaza long gian din 1996, fiind multiplu campion national si mondial atat la probele de lupta cat si thao quyen.
Aceasta deplasare face parte din finantarile nerambursabile sprijinite de Municipiul Botosani si al
Consiliul Local Botosani pe anul 2014. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia
Municipiului Botosani si nu implica nici o resposabilitate din partea acesteia.
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
Arte marțiale pe litoral: FOTOGALERIE cu vicele Țurcanu ud, în mare