Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că va face demersuri pentru o eventuală modificare a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului privitor la reabilitarea sediului Primăriei municipiului Suceava.
„Am chemat proiectantul la o discuție în cursul zilei de mâine pentru a vedea dacă indicatorii tehnico-economici sunt corecți, pentru că au fost firme care au cerut clarificări la caietul de sarcini, dar nu au depus oferte. Posibil să fie o eroare în lista de indicatori”, a declarat, în conferința de presă de ieri, 7 noiembrie, Ion Lungu.
Afirmațiile edilului au fost făcute în contextul în care nici la a doua licitație pentru reabilitarea sediului Primăriei Suceava nu s-au prezentat ofertanți.
Primele informații care au fost communicate mediei în acest sens au fost pe data de 6 noiembrie, după ședința comandamentului municipalității sucevene pentru lucrările de investiții, viceprimarul Marian Andronache precizând că la licitația unde termenul final de depunere al ofertelor a fost data de 31 octombrie nu s-a prezentat nicio firmă.
În conferința de presă de miercuri, 7 octombrie, primarul Ion Lungu a spus că singura firmă care s-a înscris în licitația demarată de primărie, Law Consulting M & A din Botoșani, nu a depus garanția de participare, fapt care a dus la descalificarea acesteia.
Referitor la neprezentarea niciunei oferte valabile la licitație, Marian Andronache a declarat, marți, că va discuta cu primarul Ion Lungu și nu a exclus o eventuală modificare a indicatorilor tehnico-economici.
Potrivit datelor din anunțul de participare simplificat publicat pe SEAP, Proiectul implică următoarele activități: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste subsol), șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii; reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare și climatizare, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente și racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz; utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde de consum; implementarea sistemelor de management energetic având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie (ex. achiziționarea și instalarea sistemelor inteligente pentru gestionarea energiei electrice); înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață.
Potrivit obiectiv de Suceava, valoarea estimata a contractului (nu conține valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute, procentul cheltuielilor diverse și neprevăzute, conform Devizului general este de 10%) a fost de 5.344.284 Lei fără TVA din care partea de construcții și instalații – 3.961.523 lei fără TVA iar cea de utilaje și echipamente tehnologice și funcționale cu montaj – 1.303.781 lei fără TVA, restul fiind pentru organizare de șantier.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
2,7 milioane de euro pentru dezvoltarea liceelor cu profil agricol din județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Femeie AMENDATĂ de polițiștii locali după ce și-a scos masa în stradă
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Inspectorii de muncă, în controale pe la firmele din Botoșani în cadrul unei campanii
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024