La câteva luni de la intrarea în anul 2012, municipalitate nu are cui atribui serviciul de ecarisaj. Şi asta, din cauză că firma care s-a ocupat anul trecut de strângerea câinilor fără stăpân de pe străzi a refuzat să mai participe la licitaţia din anul curent, pe motiv că salariaţii acesteia sunt hărţuiţi de organizaţiile neguvernamentale care militează pentru drepturile patrupedelor.
Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghiţă, câinii comunitari continuă să se înmulţescă
pe străzile oraşului, iar fenomenul va căpăta amploare dat fiind faptul că nu mai există vreo firmă specializată care să se ocupe cu preluarea lor şi transportarea la padocurile municipalităţii. Mai mult, în cadrul acţiunii de sterilizare iniţiată de Asociaţia Ador, nu se ştie deocamdată cine va strânge animalele de pe străzi.
“Noi serviciul respectiv l-am scos la licitaţie, s-ar părea că nu mai este nici o firmă interesată să vină să prindă câinii în Botoşani şi asta probabil în primul rând şi din cauza politicii foarte agresive pe care au făcut-o unele asociaţii neguvernamentale de protecţie a animalelor şi atunci sunt mulţi care se feresc de a mai da cu subsemnatul din cauza altora. Am primit o înştiinţare de la un astfel de ONG că unde la finele lui aprilie vor veni la Botoşani un număr de medici care să facă o sterilizare gratuită undeva la 1.000 de animale, noi am transmis şi un comunicat de presă. Întrebarea mea este cine le prinde ca să se ducă să îi sterilizeze”, a declarat
Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani. Mai mult în cazul câinilor care urmează a fi sterilizaţi de americani una dintre condiţiile impuse este ca aceştia să fie lăsaţi liberi din nou pe străzi.
Totodată, viceprimarul susţine că singura posibilitate de a ridica câinii de pe străzi ar fi contractarea unei firme de ecarisaj din alt judeţ.
“Dacă nu să vină altcineva din alt oraş care sunt autorizaţi să facă treaba asta. Este un business, spunem la toată lumea care vrea să vină să facă treaba asta, nu este un business rău, se pot câştiga bani, punem la dispoziţie, le facem şi rectificări pozitive şi dăm bani dacă au nevoie. Cu actuala firmă au avut angajaţii probleme, s-au săturat şi ei de scandaluri, să dea cu subsemnatul, ba îi prinde nu ştiu cum, ba că îi stresează, ba că îi agresează, este o meserie urâtă”, a mai spus
Ghiorghiţă.