În timp ce autorităţile din Botoşani nu sunt în stare nici măcar să redea Centrul Vechi al municipiului reşedinţă botoşănenilor, la Suceava sunt premise clare pentru construcţia unui drum expres până la Bucureşti.
Guvernul a aprobat miercuri Master Planul General de Transport al României, document strategic care stabileşte principalele direcţii de dezvoltare a infrastructurii de transport din România în următorii 15 ani, pe toate modurile de transport, atât rutier, feroviar, naval, aerian, cât şi multimodal. După adoptarea hotărârii de Guvern prin care a fost aprobat Master Planul General de Transport al României, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că pentru prima dată, în acest document oficial al Guvernului României este menţionat proiectul pentru construcţia drumului expres pe patru benzi pe ruta Siret – Suceava – Focşani – Ploieşti – Bucureşti.
Gheorghe Flutur a subliniat că drumul expres de la Siret la Bucureşti va fi construit pe un traseu nou, care nu se va suprapune pe actualul drum european 85. Noul drum va fi construit cu patru benzi, câte două pe fiecare sens, şi va pleca din Siret, către Dolhasca şi Paşcani, apoi va continua către Bacău şi Focşani, după care se va intersecta cu autostrada Ploieşti – Bucureşti.
„E o lucrare mare pe o lungime de peste 400 de kilometri, care va începe din 2017. Va fi un proces complex de expropriere, de pregătire a lucrărilor pentru coridorul nou, şi din câte am înţeles tronsonul de la Ploieşti la Focşani va începe din 2017, iar cel de la Focşani la Siret din 2020. Din punctul meu de vedere, şi voi face toate demersurile în acest sens, lucrările pe tronsonul Paşcani – Suceava – Siret trebuie să înceapă tot din 2017.Îmi exprim mulţumirea că în sfârşit, pentru prima dată într-un act normativ al Guvernului României, apare scris negru pe alb drumul expres pe patru benzi Siret - Suceava – Bucureşti, la care lucrările vor începe din 2017. Acest proiect este parte a Master Planului General de Transport al României, finanţat din fonduri europene, începând de anul viitor”,
Gheorghe Flutur, preşedinte CJ Suceava.
Gheorghe Flutur a precizat că includerea acestui proiect în Master Planul General de Transporturi a fost posibilă şi datorită eforturilor făcute de autorităţile judeţene din Suceava:
”Aduc aminte de scrisoarea comună pe care judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi au înaintat-o cu câteva săptămâni în urmă, la Gura Humorului, premierului român şi polonez, prin care se solicita finanţarea coridorului 3 care să lege Varşovia de Bucureşti prin Cernăuţi şi Suceava”.
Gheorghe Flutur s-a declarat convins că şi acest document a avut o importanţă foarte mare în luarea unei decizii finale pentru aprobarea proiectului pentru drumul expres de la Siret la Bucureşti. Flutur a precizat că judeţul Suceava, Bucovina, merită să fie legate de Bucureşti „măcar cu o şosea rapidă”, declarând că va susţine cu toată forţa realizarea acestui obiectiv.
Dacă în trei luni de mandat Gheorghe Flutur a reuşit să aducă delegaţii de politicieni şi oameni de afaceri din Qatar şi Kuweit şi să organizeze şi o întâlnire a premierilor din România şi Polonia, la Botoşani Costică Macaleţi a avut grijă ca după vreo două luni să intre în concediu de odihnă.
Șofer prins la plimbare puțin „pilit”: A plecat cu Poliția la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Un cunoscut restaurant se închide după 10 ani, va fi înlocuit cu un nou proiect
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024