Parcul de agrement Cornișa pare să fi fost numitor comun la luările de poziție a liberalilor, în conferința organizată după o îndelungată pauză. Majoritatea celor aflați la masă și-au trecut pe notițe și acest subiect. El a fost dezvoltat însă de Cătălin Flutur, co-președinte al PNL Botoșani.
A vorbit despre creditele făcute de municipalitatea botoșăneană în cele două mandate ale sale și despre cele din actualul.
”Timp de opt ani de zile Primăria municipiului Botoșani unde eu am fost primar, am făcut împrumuturi de 100 de milioane de lei. În trei ani și jumătate, Primăria municipiului Botoșani a făcut împrumuturi de 66 de milioane de lei. Haideți să comparăm un pic că întotdeauna ni s-a imputat acest lucru: că ați făcut împrumuturi de 100 de milioane lei, care transformați înseamnă 1.000 de miliarde”, a declarat Cătălin Flutur.
Fostul primar a menționat că împrumuturile făcute în mandatul său s-au văzut în oraș, în străzile reabilitate. Și a arătat că la actualul blocaj din Primărie Cornișa – Teatrul Eminescu, ar fi trebuit luați banii din împrumutul pentru zona de agrement, pentru finalizarea teatrului.
”Nu o să înțeleg de ce există această lipsă de decizie. E vorba de lipsă de experiență. Din cauza unor probleme cu unitatea militară se spune că nu am putut, nu putem să facem Cornișa. Cornișa are un singur punct central. Punctul de bază și cel mai folositor pentru botoșăneni și pentru oraș, zona de apă. Apă timp de 365 de zile în spații libere, în bazine, în spațiul descoperit și în spațiul acoperit. Ei bine, vreau să vă spun că acele bazine care sunt punctul forte al proiectului Cornișa, acele bazine nu au nici măcar o problemă cu cadastrul de la armată. Nici cea mai mică problemă sau cu undele nu știu care le invocă armata” a mai spus Flutur.
Și mai mult decât atât, liderul liberal a încheiat cu precizarea că dacă într-adevăr s-ar fi dorit avansarea lucrărilor la Cornișa, s-ar fi lucrat pe fronturile pe care nu au existat problemele cu armata. Lucru care nu s-a întâmplat: „Cadastrul armatei ne schimba doar poziționarea râului de rafting. Domnule, nici nu îl mai facem. Hai să spunem că nu mai facem acum râul, îl dăm deoparte dar finalizați ce e mai important, partea de apă. A doua problemă care a apărut era legat de acoperișul patinoarului. Hai să facem patinoarul și apoi facem acoperișul din lemn. Deci haideți să nu găsim motive să ne acoperim incompetența noastră”.
(Ș.V.)
Drumarii chemați cu utilajele de deszăpezire de șefii județului: NINGE la noapte – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 19, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 19, 2024