Confruntat cu tot mai multe critici referitoare la şanţurile din oraş şi multitudinea de lucrări care deranjează locuitorii oraşului, primarul dă asigurări că toate marile proiecte europene aflate în derulare sunt în grafic.
„Trebuie să se ştie un lucru foarte clar: sunt investiţii care se întind pe 16, pe 18, pe 24 de luni. Din punctul meu de vedere sunt în grafic toate lucrările”, a declarat
Cătălin Flutur. Acesta a recunoscut însă că a cerut constructorului de pe sectorul 3 a şoselei de centură (Cătămărăşti Deal – gară) să mobilizeze un număr mai mare de oameni. Potrivit edilului şef, acolo lucrările sunt aproape finalizate, doar că reprezentanţii „Hidroconstrucţia”, compania care lucrează la sistemul de apă şi canalizare, zilnic „îşi mai amintesc de câte ceva” şi întârzie terminarea investiţiei. Totuşi, Flutur a anunţat că până pe 30 mai se va asfalta sectorul de drum dintre Cătămărăşti Deal şi calea ferată, iar până la finele lui iunie şi cel până la gară. Pe sectorul 2, care cuprinde străzile Uzinei – Împărat Traian – Tudor Vladimirescu – Petru Rareş, se organizează o nouă licitaţie deoarece antreprenorul general iniţial, ALDP, a intrat în insolvenţă, iar viitorului contractant i se va impune să execute lucrările în termen de patru luni.
Încep să se preia clădirile din centrul vechi
Tronsonul 3, Calea Naţională – Lebăda, este finalizat în proporţie de 90%, fiind deja gata şi sensul giratoriul de la intersecţia cu drumul spre Vorona, care n-a fost inclus în proiectul european, dar care a fost făcut din fondurile proprii ale Primăriei.
„Centrul vechi este în grafic, vom prelua o parte din clădirile care sunt finalizate, am convenit cu constructorii şi cu Ministerul Dezvoltării să preluăm pe tronsoane centrul vechi ca să poată reveni chiriaşii”, a mai spus
primarul. Necesitatea revenirii comercianţilor în aceste spaţii derivă din faptul că modulele de la Big în care au fost mutaţi trebuie ridicate deoarece acolo vor începe lucrările la o parcare subterană în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană.