Flutur, provocare de 20 de milioane euro pentru Portariuc - VIDEO
Primarul încă în funcţie al municipiului Botoşani a luat miercuri poziţie faţă de noile declaraţii ale primarului ales cu privire la Parcul de Agrement Cornişa. Într-o emisiune televizată Ovidiu Portariuc a evitat să dea un răspuns ferm cu privire la punerea în practică a uriaşului proiect.
El a arătat că respectivul complex ar fi unul neprofitabil şi că întreţinerea lui ar putea necesita mărirea considerabilă a taxelor şi impozitelor. „Dacă era profitabil îl făcea un privat”, a afirmat Portariuc. Ca atare, Flutur i-a transmis astăzi că poate renunţa în orice moment la această investiţie dacă o consideră inoportună.
Redăm mai jos declaraţiile edilului şef în funcţie pe această temă.
„Constat o duplicitate încă de la început cu un proiect drag nouă, proiectul parcului Cornişa pentru că acest proiect nu era făcut ca să fie un lucru profitabil, nu suntem o societate comercială. Primăria face ce trebuie în toate domeniile să satisfacă calitatea vieţii botoşănenilor şi vorbesc în toate domeniile. Acest proiect era în primul rând pentru botoşănenii care îşi doreau un loc de relaxare, un loc de distracţie, aia nu este o firmă care să aibă profit (...). Problema este alta: trebuie să le oferim ceva botoşănenilor”. „Dacă d-lor s-au exprimat de atâtea ori că nu avem nevoie de Parcul Cornişa, dacă dl Mazăre a venit şi a spus că nu avem nevoie de Parcul Cornişa, nu este nici un fel de problemă să se renunţe la proiect, nici cea mai mică problemă. Beneficiarul poate renunţa în orice moment la proiect fără costuri colaterale. Doar dacă erau făcute licitaţiile, doar dacă primeam prefinanţarea abia atunci puteam să considerăm că trebuie eventual să dăm nişte bani înapoi”. CITEŞTE ŞI:
De 20.000 de ori Parcul de Agrement Cornişa – VEZI ce a făcut Mişcarea „Este o provocare foarte mare pentru că a fost şi o temă de campanie foarte interesantă şi văd că, continuă cu aceeaşi problemă şi după aflarea rezultatelor, că nu ne trebuie, că mai bine luam banii şi-i dădeam la săraci. A fost o temă care, din păcate, a ţinut într-o zonă chiar săracă şi atunci, dacă nu îşi doresc Parcul Cornişa, dacă nu îşi mai doresc îndatorări, dacă îi doare capul că nu vor face acolo profit, ca şi cum teatrul face profit sau filarmonica face profit sau nu ştiu mai cine face profit, pot să renunţe mâine, poate fi prima lor decizie”. Pentru parcul regional s-a obţinut o finanţare nerambursabilă de 10 milioane euro de la Uniunea Europeană, iar municipalitatea trebuie să contribuie la rândul ei cu alte 10 milioane. Complexul ar urma să se întindă pe 48 de hectare şi să cuprindă mai multe obiective, de la bazine la amfiteatru, care nu există la momentul actual în judeţ.