Carnetul de partid asociat cu ascensiunea în carieră și arderea multor etape pentru a ajunge într-o funcție de conducere par să i se potrivească perfect unui tânăr pesedist.
E drept, a început cu munca de jos, la lipit afișe și apoi la cabinetul parlamentar al liderei PSD, Doina Federovici, unde obișnuia să o transporte cu mașina.
Apogeul pentru Mircea Magdalena, care anul acesta a provocat zâmbete la alegerile de la Tineretul Social Democrat întrucât a încurcat funcția la care candida, a fost atins în 2020, imediat după ce Cosmin Andrei a câștigat funcția de primar și astfel pe criterii exclusiv politice, fostul șofer a ajuns în funcția de administrator public al Primăriei Botoșani.
Una care implică responsabilități enorme dacă e să fie analizată în teorie. În practică, Mircea Magdalena nu a strălucit deloc. Dimpotrivă.
După trei ani, nu are absolut nicio realizare notabilă pentru oraș de care să-și lege numele și care să-i justifice salariul uriaș, la care majoritatea angajaților din mediul privat doar visează. Și-a realizat și soția cu o funcție de conducere, tot cu susținere politică, într-o unitate de stat subordonată Consiliului Județean.
Întârzie la ședințe și nu a participat absolut niciodată la cele de Consiliu Local prin prisma atribuțiilor de serviciu, în condițiile în care fostul administrator, Adriana Zăiceanu, nu rata vreuna. Iar ușa biroului său este mai mereu încuiată.
În schimb, s-a remarcat prin pretenția ca, ajuns cu mașina în fața Primăriei să aștepte ca persoana aflată la pază, fie ea și femeie, să alerge din instituție și să îndepărteze indicatorul cu ”oprirea interzisă”, fiind poate sub demnitatea lui să coboare de la volan și să pună mâna să mute singur acel indicator.
Aroganța conferită de înălțimea funcției pe care nu a obținut-o pe criterii profesionale, a cunoscut o nouă culme la alegerile pentru Organizația Municipală din PSD, la care a avut un discurs laudativ la adresa celui căruia îi datorează până la urmă statutul său profesional.
A început elegant, așa cum ar trebui să se facă politică, adresându-se cu „dl primar Cosmin Andrei”, însă a trecut la scurt timp la pronume, în fața a peste 200 de social democrați.
Iar asta în condițiile în care, la întâlniri publice, nici măcar Doina Federovici nu i s-a adresat vreodată pe numele mic, folosind sintagma „dle primar”, așa cum se obișnuiește la un anumit nivel de experiență.
„În 2020 am trăit un moment istoric când am câștigat Primăria municipiului Botoșani. Acea victorie a fost un exemplu clar al forței, unității și determinării noastre. Atunci nu am obținut doar o victorie electorală, ci am obținut și o victorie pe plan moral.
(...)
Cu o echipă unită și susținerea dumneavoastră, suntem hotărâți să continuăm conduși de domnul primar Cosmin Andrei, să facem administrație locală la cele mai înalte standarde.
Domnule primar, munca din administrație din ultimii trei ani a fost una exemplară, am implementat proiecte pentru dezvoltarea comunității și ați asigurat o administrație locală responsabilă. Ați văzut cu toții acel raport, acel filmuleț, dar vă asigur că este doar o mică parte în ceea ce s-a realizat în Primăria municipiului Botoșani, condusă de Cosmin Andrei.
Cosmin crede în tineri și a demonstrat, iar dacă ne vă menține uniți cum ne-a ținut până acum, va avea în spatele său o armată puternică”,
a fost o parte din discursul lui Mircea Magdalena.
Realizările despre care a făcut vorbire se datorează în principal muncii depusă de primar și viceprimari alături de întregul aparat al Primăriei Botoșani.
Declarația zilei 25 noiembrie 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024
ACUM: USR-iștii de la Botoșani, de la extaz la agonie – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Curg voturile din secțiile de la Botoșani pentru Călin Georgescu, numărătoarea pe final
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Și totuși… Ciucă a câștigat un oraș din județ
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024