Viceprimarul Florin Ghiorghiţă este nemulţumit de protestele declanşate de poliţişti şi, mai nou, de finanţişti. Joi activitatea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, inclusiv a Trezoreriei, s-a blocat din cauza protestului finanţiştilor, iar acesta crede că acţiunea angajaţilor de acolo nu este una tocmai justificată.
„Dacă îndurăm, îndurăm toţi, nu? Dacă nu, măcar lasă-i pe ceilalţi să ţipe primii, cărora le-a fost greu dintotdeauna”, a declarat
Ghiorghiţă. Potrivit acestuia, finanţiştii au avut ani de zile venituri considerabile, în care stimulentele depăşeau de două-trei ori salariul, în timp ce, de exemplu, funcţionarii Primăriei Botoşani au lucrat întotdeauna pe salarii mici şi „sunt obi;nuiţi cu greul”. Ca atare, el crede că protestul celor de la DGFP nu se justifică.
„Nu primii, ei ar fi trebuit să fie ultimii care să facă grevă pentru că ei aveau veniturile cele mai mari şi, cel puţin poliţiştii, încă mai iau. Finanţiştii poţi să mai spui că, pierzîndu-şi stimulentele, da, este o problemă, dar eu le-am mai spus lor, eu sau altul care are vreo firmă, nu ştiu dacă am simţit vreodată un ajutor din partea celor de la Finanţe. În afară de a veni şi a te controla şi a da amendă, eu nu am auzit pe cineva să spună «hai să te consiliez, să văd, cum poţi să faci o afecere, cum poţi să o dezvolţi, cum poţi să nu intri în faliment». Nu, la noi singura chestie pe care o fac cei de la Finanţe este să-ţi pună poprire pe cont. Ţi-a pus poprire pe cont, ţi-a blocat contul şi după ce recuperează banii, dacă îi recuperează spune «dă-mi stimulente că am recuperat banii». Dar el nu se gîndeşte la întreprinzătorul acela privat care şi-a făcut firmă cît de greu îi este”, a mai afirmat
viceprimarul. Aproximativ o treime dintre angajaţii municipalităţii iau sub salariul minim pe economie după diminuarea lefurilor şi tăierea sporurilor, însă nu s-a organizat, cel puţin deocamdată, nici o acţiune de protest”.