Noua hală de lactate e deocamdată un eşec pentru Urban Serv, anunţă Somax TV. După ce a cheltuit 100.000 de lei şi a amenajat în fosta hală de carne 14 boxe modernizate cu vitrine frigorifice şi instalaţii sanitare în locul tarabelor insalubre destinate comercializării produselor lactate, din cauza preţurile de închiriere pipărate comercianţii nu prea se înghesuie să le ocupe.
Din cele 14 boxe amenajate de Urban Serv, doar trei şi-au deschis porţile clienţilor. Cei care au reuşit să închirieze aceste spaţii sunt îndeosebi mari producători de produse lactate şi cu dare de mână, taxa lunară de închiriere a boxei fiind de 680 de lei. Micii producători, din cauza crizei, care a cam alungat clienţii, nu îşi permit să achite chiria şi preferă să comercializeze produsele lactate unde-i mai ieftin, atât timp cât vreme rece ţine cu ei şi nu sunt necesare vitrinele frigorifice.
Conducerea Urban Serv consideră însă că această investiţie îşi va arăta adevărata valoare abia în lunile de la sfărşitul primăverii şi la vară, când producătorii sînt obligaţi să folosească vitrinele frigorifice pentru a păstra proaspete produsele lactate.
Pentru a atrage producătorii de produse lactate, spre închirierea spaţiilor din nou hală, managerul Urban Serv Gheorghe Pricopi, recurge şi la oferte. Se acordă reduceri substanţiale la taxele de închiriere.