Secţiile de Terapie Intensivă COVID 19 din județul vecin funcţionează la capacitate maximă.
Ieri, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului "Sfântul Spiridon", şapte pacienţi în stare gravă, cu infecţie cu SARS COV 2, aşteptau eliberarea unui pat ATI într-unul dintre spitalele COVID.
Pentru că nu s-au rezolvat problemele legate de expertiza la sistemul de electricitate, Spitalul Modular Leţcani rămâne închis.
În schimb, în acest weekend a fost adusă la Iaşi unitatea mobilă ATI de la Botoşani. Maşina a fost amplasată în parcarea interioară a Spitalului de Boli Infecţioase, potrivit Ziarul de Iași.
“Este amplasată într-o zonă facilă racordării la utilităţi, respectiv electricitate, apă şi canalizare, dar şi la staţia de oxigen. Unitatea va funcţiona pe baza unei staţii separate de cea care deserveşte Spitalul de Boli Infecţioase. Vor fi create două linii de gardă, iar astăzi se va începe operaţionalizarea unităţii, adică racordarea la utilităţi “,
Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
Din experienţa celorlalte unităţi mobile amplasate în diferite judeţe ale ţării, punerea în funcţiune a durat de regulă aproximativ o lună.
Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase a precizat însă că unitatea va funcţiona într-o săptămână jumătate.
Unitatea mobilă de la Botoşani nu a funcţionat fără probleme până acum. Adusă la Spitalul Mavromati în octombrie, a fost deschisă şi închisă de mai multe ori. Din cauza infiltraţiilor apărute în tavan, exista pericolul de scurtcircuit, respectiv de explozie. Între timp, autotrenul a fost reparat.
“Are instalaţie de încălzire, am verificat panourile de comandă. În momentul de faţă, staţia funcţionează pe baza generatorului. După ce va fi conectată la reţeaua electrică, vom verifica şi acest aspect”,
Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
Autotrenul are o capacitate de nouă paturi, este dotat cu ventilatoare, monitoare şi alte echipamente specifice. Construite pe structura unei semiremorci, unităţile au grad mare de mobilitate, putând fi deplasate oriunde în ţară. România are, în prezent, cinci unităţi mobile de terapie intensivă, achiziţionate prin Fundaţia pentru SMURD, din donaţii.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Botoșăneni AMENDAȚI de polițiști după ce au sunat la 112
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
ACUM: Depunere de jurământ în plenul județean - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
S-a votat: Primăria organizează petrecere de Revelion cu spectacole în stradă
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
ACUM: Ședință la Municipiu, consilierii și-au suflecat mânecile, liberalii puțin dezumflați
Gabriela Erdic
Nov 28, 2024