Deși au existat mai multe unități de învățământ unde nu au fost organizate festivități de deschidere ale anului școlar 2024 – 2025, Colegiul Național AT Laurian nu s-a regăsit printre ele.
Iar la ceremonia, printre invitații care au onorat cu prezența s-a regăsit și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Valeriu Iftime care a sosit la liceu însoțit de Bogdan Suruciuc, inspector școlar general.
De altfel, înainte de a-i înmâna microfonul, Ioan Onofrei, directorul Colegiului Laurian a explicat că în ultimii ani, conducerea unității de învățământ a încercat să vină în fața elevilor cu persoane etalon care au excelat profesional și pentru care baza succesului a constituit-o educația în primul rând.
Valeriu Iftime, președintele ales al CJ Botoșani
„O societate, o școală, un județ, un oraș sau o familie nu poate face performanță fără educație. Educația este elementul esențial, eu nu am văzut om educat sărac. Eu nu am văzut om educat trist, pentru că cel mai important lucru este să învățați, în momentul acesta aveți șansa, aveți timpul și aveți toate elementele necesare de a învăța”,
O școală sănătoasă care poate reușește să „livreze” societății persoane capabile să confirme este una în care actul educațional este făcut de profesori exigenți.
Altfel, lucrurile ar putea lua o întorsătură nedorită, atunci când profesorul nu reușește să impună respectul prin care se face distincția între clasă și catedră.
Valeriu Iftime, președintele ales al CJ Botoșani
„Trebuie să ne gândim la viitorul nostru care sunteți voi, copiii din acest careu. Dacă trebuie să facem ceva în lumea asta, trebuie să avem educație. Ca să avem educație sunt trei elemente esențiale: prima să avem copii, a doua este să avem profesori, de care trebuie să ne îngrijim, de profesori, de cadre didactice, minunați oameni care ne pregătesc și ne formează copiii pentru viitor”
„Școala, înainte de toate, ne învață a învăța” este un citat din Nicolae Iorga pe care Valeriu Iftime l-a oferit elevilor: „Nu știu dacă e așa important să știi fiecare teorie, teoremă sau nu știu care educație pentru că lumea s-a schimbat un pic și aici sunt profesorii care știu mai multe. Dar trebuie să știți că aveți nevoie de elementul esențial de fizică, matematică...”.
Afaceristul a pus accent și pe inteligența artificială care nu poate înlocui niciodată mintea umană.
Și mintea umană este cea care trebuie să controleze inteligența artificială iar Google nu este prietenul unei persoane în formare.
Sărbătoarea Nașterii Domnului: tradiții fascinante și superstiții care dăinuie peste generații
Redacția Botoșăneanul
Dec 25, 2024
Comercianții nu mai trebuie să emită bon fiscal pentru plățile cu cardul, decât la cerere
Redacția Botoșăneanul
Dec 25, 2024
Avertizare meteo: COD GALBEN de ceață pentru mai multe localități din județ
Redacția Botoșăneanul
Dec 24, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile