Asemenea vechii societăţi de termoficare a municipiului şi în cazul SC Apa Grup SA mare parte din activitate va fi transferată către noua structură înfiinţată, respectiv SC Nova Apaserv SA. În aceste condiţii, încă actualul operator de apă va rămîne cu obiect redus de activitate, adică recuperarea debitelor de la populaţie şi agenţi economici sau închirierea unor utilaje către noul operator înfiinţat.
„
Apa Grup rămîne cu un obiect limitat, în primul rînd se va ocupa cu recuperarea creanţelor de la populaţie şi de la agenţii economici şi va mai oferi unele servicii de închiriere de utilaje către Nova Apaserv”, a declarat
Cătălin Fetcu, director tehnic Apa Grup. Din structura de conducere a noului operator de apă vor face parte aceeaşi directori ca şi la Apa Grup.
Inginerii pentru a scăpa de datoriile de peste 15 milioane euro
Înfiinţarea noului operator de alimentare cu apă şi falimentarea cu bună ştiinţă a celui vechi se datorează în mare parte debitelor uriaşe pe care cel dintîi le are la bugetul statului. Astfel, în luna noiembrie a anului precedent a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului SC Nova Apaserv SA, agent economic cu acelaşi profil de activitate ca şi încă actualul furnizor de servicii de apă şi canalizare. Acţionar majoritar este tot Consiliul Judeţean, iar minoritari sînt 49 de consilii locale. S-a înfiinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară care îl are ca şef pe preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac şi o Adunare Generală a Acţionarilor, dar şi un consiliu de administraţie. Ei bine, din acest din urmă consiliu fac parte exact şefii actuali ai SC Apa Grup SA, adică directorul general Maricel Georgescu, directorul tehnic Cătălin Fetcu şi directorul de exploatare Stelian Dumitrescu.