Un număr de patru angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au participat la un curs de perfecţionare – Makis - care s-a derulat la Iaşi, la nivelul Universităţii Agricole, finanţat prin Banca Mondială. Este vorba despre inspectori şi medici, pe linia de inspecţie şi control precum şi a siguranţei alimentelor de origine animală sau non animală. „
Participă patru persoane din Botoşani, chiar am vizitat şi în cadrul cursului făcut, trei unităţi pe judeţul Botoşani şi totul a ieşit foarte bine. Sunt nişte cursuri pe un proiect prin Banca Mondială şi este foarte important pentru că permite o specializare mai aprofundată pe legislaţie, pe siguranţa alimentelor”, a declarat
Minodora Vasiliu. La acest curs, participă de asemenea şi inspectori sanitar veterinari din alte judeţe ale Moldovei cum ar fi Iaşi, Piatra Neamţ, Galaţi sau Vaslui, cu o perioadă de derulare de două săptămâni de zile. Finalizarea cursului va fi punctată de o verificare a cunoştinţelor dobândite pe parcursul celor două săptămâni de teorie şi practică, iar participanţii vor beneficia de câte un certificat recunoscut pe managementul siguranţei alimentelor.
„Suntem mândri de unităţile botoşănene”
Directorul DSVSA a ţinut să felicite un număr de trei agenţi economici locali care au permis derularea cursurilor de practică în cadrul propriilor unităţi şi care au impresionat prin tehnologia folosită dar şi prin faptul că, îşi desfăşoară activitatea la standarde europene.
„Suntem mândri de unităţile botoşănene, mulţumim agenţilor economici care ne-au permis să desfăşurăm acest curs la nivelul judeţului Botoşani şi s-au prezentat la nivel european. Este vorba despre o unitate de alimentaţie publică, un abator şi o unitate de fabricare produse de lapte”, a mai spus
Minodora Vasiliu.