Echipaje de inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) vor efectua în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă ample verificări la agenţii economici locali pe linia produselor tradiţionale care urmează să ajungă pe masa botoşănenilor de Crăciun.
Astfel de controale sunt efectuate an de an în aceeaşi perioadă şi vizează modul în care sunt depozitate şi comercializate produsele alimentare înaintea sărbătorilor de iarnă când pe fiecare masă din casele botoşănenilor se vor afla alimente tradiţionale. “
Vom face controale înaintea sărbătorilor pentru a asigura o siguranţă pe produsele şi pe fluxul care se vor produce produsele tradiţionale cât şi cele consumate în mod curent de consumatori”, a declarat
Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA. Totodată inspectorii sanitar veterinari vor controla şi restaurentele sau pensiunile care organizează mese de Crăciun sau Revelion pentru a constata dacă sunt respectate normele de igienă sanitară veterinară.
(G.E.)